ΗΠΑ: Φόβος για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

26-01-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Με τις ΗΠΑ να μετρούν πλέον περισσότερα από 25 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ήρθε η στιγμή να διπλασιαστούν τα μέτρα ασφαλείας και να επιταχυνθεί η διάθεση των εμβολίων, προτού οι μεταλλάξεις αυξήσουν περαιτέρω τις λοιμώξεις.

Σύμφωνα με δήλωση της ειδικής λοιμωξιολόγου κας  Σελίν Γκάουντερ στα τοπικά μέσα, ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων είναι να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που συζητούνται εδώ και μήνες. Επιπλέον, η κα Γκάουντερ επεσήμανε ότι όσο περισσότερο οι άνθρωποι αφήνουν τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται, τόσο περισσότερες μεταλλάξεις θα εμφανίζονται και συμπλήρωσε ότι θα περάσουν μήνες έως ότου το εμβόλιο γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό: Ο μέσος, υγιής, νέος Αμερικανός θα έχει πρόσβαση στον εμβολιασμό πιθανότατα μετά τα μέσα ή και τα τέλη του καλοκαιριού.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολλές μεγάλες προκλήσεις όσον αφορά τα εμβόλια. Οι πολιτείες αναφέρουν ότι δεν διαθέτουν αρκετές δόσεις και ο Διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Δρ. Ροσέλ Βάλενσκι, δήλωσε ότι υπάρχει έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την διαθεσιμότητα.

Τέλος, ο κ. Βαλένσκι τόνισε ότι η έλλειψη πληροφόρησης για το πόσα εμβόλια υπάρχουν, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, γιατί οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές δεν μπορούν να προγραμματίσουν εμβολιασμούς εάν δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ