Τυνησία: Ομοιόμορφοι κανόνες για όλους τους ταξιδιώτες ανεξάρτητα από την προέλευσή τους

25-01-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Τυνησία επικαιροποίησε πρόσφατα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στα οποία περιλαμβάνονται ομοιόμορφοι κανόνες σε όλους τους ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους.

Οι κανόνες αυτοί έχουν ως εξής:

-Απαιτείται αρνητικό τεστ PCR, με ημερομηνία μικρότερη από 72 ώρες πριν από την επιβίβαση. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται από αυτήν την υποχρέωση.

-Απαραίτητη καταχώρηση σε σχετική εφαρμογή.

-Καραντίνα / αυτο-απομόνωση 14 ημερών μετά την άφιξη, σε εγκεκριμένο ξενοδοχείο ή σε ιδιωτική κατοικία, με έξοδα του ταξιδιώτη. Τα άτομα που επιθυμούν να καραντίνα στο ξενοδοχείο πρέπει να κάνουν κράτηση πριν την αναχώρηση σε ξενοδοχείο εγκεκριμένο από τις αρχές. Ο ταξιδιώτης μπορεί από την 7η ημέρα μετά την άφιξή του στην Τυνησία να πραγματοποιήσει νέο τεστ PCR με δικά του έξοδα. Εάν και αυτό το τεστ είναι αρνητικό, η καραντίνα θα τελειώσει.

-Τα άτομα που θα ταξιδέψουν λιγότερο από 5 ημέρες στην Τυνησία θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ PCR σε λιγότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι και να σεβαστούν τα πρωτόκολλα υγείας και τα εφαρμοζόμενα στη χώρα περιοριστικά μέτρα. Η καραντίνα δεν θα είναι υποχρεωτική σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η βραχεία αυτή παραμονή αποδεικνύεται από το εισιτήριο.

-Οι Αρχές της Τυνησίας αποφασίζουν τακτικά να εφαρμόζουν νέα περιοριστικά μέτρα υγείας (απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακινήσεων μεταξύ περιφερειών, συγκεντρώσεις κ.λπ.) σε βραχείες προθεσμίες προκειμένου να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του ιού στη χώρα. Όποιος βρίσκεται στην Τυνησία καλείται να ενημερωθεί και να εφαρμόσει αυστηρά αυτά τα μέτρα.

-Ισχύει βραδυνή απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία και παρατείνεται σε δεκαπενθήμερη ή και μηνιαία βάση (8 μ.μ. έως 5 π.μ. καθημερινές και σαββατοκύριακα). Απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών, με εξαίρεση μετακίνηση για επαγγελματικούς λόγους με παρουσίαση αποδεικτικού καθώς και η μετακίνηση σπουδαστών. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς δημόσιους χώρους και μεταφορικά μέσα και συγκοινωνίες. Επιβάλλεται πρόστιμο 60 τυνησιακών δηναρίων στους παραβάτες. Οι δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις για τελετές κ.λ.π. περιορίζονται σε 30 άτομα. Επίσης, υπάρχει απαγόρευση εμπορικών εκθέσεων, φόρουμ και συνεδρίων καθώς και απαγόρευση συγκεντρώσεων περισσότερων από τεσσάρων ατόμων σε δημόσιους χώρους.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός