Γερμανία: Μεγάλες οι απώλειες στον κλάδο τουρισμού και ψυχαγωγίας

15-01-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο κλάδος του τουρισμού και ψυχαγωγίας κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες στη Γερμανία λόγω της πανδημικής κρίσης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της γερμανικής Κεντρικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

 Ενδεικτικά, οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα με 10 ή περισσότερα κρεβάτια ή και σε τουριστικά κάμπινγκ με 10 ή περισσότερες θέσεις καταγράφουν μείωση κατά 72,2% φθάνοντας μόλις στα 9 εκατομμύρια έως και τον Νοέμβριο 2020 συγκριτικά προς τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

 Να σημειωθεί ότι, το 2020 τα γερμανικά τοπικά δικαστήρια αναφέρουν συνολικά 1.084 περιπτώσεις αιτήσεων πτώχευσης επιχειρήσεων, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 31,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2019. Το γεγονός αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την ανάλυση της Κεντρικής Στατιστικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, ότι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν ή που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα αρκετές επιχειρήσεις δεν έχουν στατιστικά αναλυθεί και αξιολογηθεί και δεν αντικατοπτρίζουν την διαφαινόμενη αύξηση των αιτήσεων πτώχευσης.

Ένας βασικός λόγος είναι ότι η υποχρέωση υποβολής αίτησης πτωχεύσεως των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ανεστάλη έως την 31η Δεκεμβρίου 2020. Οι αφερέγγυες επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν στην υποβολή αιτήσεων πτώχευσης από τον περασμένο Οκτώβριο 2020, χωρίς όμως τα αποτελέσματα να έχουν συμπεριληφθεί στα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία και να μην εμφανίζονται στις σχετικές αναλύσεις, δεδομένου ότι τα κατά τόπους δικαστήρια χρειάζονται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να εξετάσουν τις εν λόγω αιτήσεις. Σε σχέση με τις αιτήσεις πτώχευσης τα μελλοντικά χρέη των επιχειρήσεων προς τους πιστωτές ανήλθαν έως και τον Οκτώβριο 2020 σε σχεδόν 2,1 δισ. ευρώ.

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ