Marriott: Αποσύρει τις δωρεές στους πολιτικούς που ψήφισαν κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

14-01-21 | ΚΟΣΜΟΣ

H μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσμο σε αριθμό κλινών, Marriott International, ανακοίνωσε οτι θα αποσύρει τις δωρεές της από τους πολιτικούς οι οποίοι ψήφισαν κατά της πιστοποίησης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις οποίες εκλέχθηκε ο Joe Biden από το κόμμα των Δημοκρατικών.

Την περασμένη Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, είχε προγραμματιστεί σύνοδος στο Καπιτώλιο (Ουάσιγκτον, DC) στην οποία τα μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου έπρεπε να επικυρώσουν το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας, μια πράξη που συνήθως θεωρείται τυπική, αλλά που αυτή τη φορά χαρακτηρίστηκε από κατηγορίες απάτης από τον απερχόμενο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Οι νομοθέτες έπρεπε να απομακρυνθούν από το κτίριο μετά την εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ που είχε ως αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Μετά την εκκένωση του κτιρίου, πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία στην οποία 8 Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες αντιτάχθηκαν στο αποτέλεσμα.

Έχουμε λάβει υπόψη τα καταστροφικά γεγονότα στο Κάπιτολ Χιλ που υπονόμευσαν τις εκλογές και θα σταματήσουμε τις δωρεές από την Επιτροπή Πολιτικής Δράσης μας σε όσους ψήφισαν κατά της επικήρυωσης των αποτελεσμάτων, δήλωσε εκπρόσωπος της Marriott.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της αλυσίδας, Arne Sorenson, εξήγησε ότι οι συνεργάτες του "έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για τα αποτελέσματα των εκλογών και την κατεύθυνση των Ηνωμένων Πολιτειών" και ότι εξυπηρετούν "επισκέπτες με ευρύ φάσμα απόψεων και προοπτικών», αλλά δεν είναι όλες έγκυρες για εκφραστούν.

«Στις ΗΠΑ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας και την ψήφο μας για να μοιραστούμε τις απόψεις μας. Αλλά αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να καταπατήσουμε το Σύνταγμα, δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βία και τρομοκρατία για την επιβάλλουμε μια ατζέντα», τόνισε.

Πρόκειται για μία μόνο από τις εταιρίες που προβαίνουν σε αντίστοιχη ανακοίνωση (Citigroup, JPMorgan και Blue Cross Blue Shield).

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη