Βαυαρία: Άνοιγμα λιανικού εμπορίου με Click and Collect - Παραλαβή έξω από τα καταστήματα ή από θυρίδες

14-01-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Βαυαρία ενέκρινε τη δυνατότητα παραλαβής εμπορευμάτων από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου (υπηρεσία Click and Collect), με την προϋπόθεση να τηρούνται στο ακέραιο τα ισχύοντα μέτρα προστασίας και υγιεινής για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχη δυνατότητα αγορών και παραλαβής εμπορευμάτων υφίσταται και στη Βάδη Βυρτεμβέργη. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να προβαίνουν σε παραγγελίες τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας των καταστημάτων και ακολούθως να παραλαμβάνουν εντός προσυμφωνημένου χρονικού διαστήματος, προς αποφυγή ανεξέλεγκτης συρροής πολιτών, τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει είτε έξω από τα καταστήματα είτε από ειδικά διαμορφωμένες θυρίδες. Υπογραμμίζεται, ότι τόσο οι εργαζόμενοι στα καταστήματα όσο και οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προστασίας τύπου FFP2.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Βαυαρίας υπογράμμισε τη σημασία ανωτέρω εξέλιξης για τις βαυαρικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου, και απεύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία και την τοπική αγορά. Στη Βαυαρία δραστηριοποιούνται 55.000 επιχειρήσεις λιανεμπορίου οι οποίες απασχολούν 409.000 εργαζόμενους. Εκτιμάται ότι οι βαυαρικές επιχειρήσεις λιανεμπορίου πραγματοποίησαν το 2020 πωλήσεις ύψους 114 δισ. ευρώ.

Καθώς καταγράφεται σημαντική έξαρση των περιστατικών κορωνοϊού στη Βαυαρία και εν μέσω συνεχιζόμενων περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία της αγοράς, ο Σύνδεσμος λιανεμπορίου Βαυαρίας αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου με διττό τρόπο, τόσο με την αύξηση των πωλήσεων όσο και με τη συνεχή διεύρυνση σε νέες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου λιανεμπορίου Γερμανίας, ο κύκλος εργασιών του ηλεκτρονικού εμπορίου ανήλθε το 2019 στη Γερμανία σε 59,2 δισ. ευρώ (+11% σε σχέση με το 2018). Τα προϊόντα των κλάδων ηλεκτρονικής και μόδας/αξεσουάρ σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο. Υπογραμμίζεται δε, ότι σχεδόν το 47% της αύξησης των πωλήσεων κατά το 2019 έναντι του 2018, δηλαδή 2,8 δισ. ευρώ, οφείλεται στην εταιρεία Amazon.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός