Αρνητικό τεστ κορωνοϊού πρέπει να έχουν οι ταξιδιώτες προς Αγγλία

12-01-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Βεβαίωση αρνητικού τεστ κορωνοϊού πρέπει να παρουσιάζουν όσοι ταξιδεύουν στην Αγγλία από τις 4 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής.

Το τεστ πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέσα σε 72 ώρες πριν από την αναχώρηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα γίνονται δεκτά και γρήγορα τεστ πλευρικής ροής, εκτός από τα μοριακά τεστ.

Εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 11 ετών, όπως και ένας περιορισμένος αριθμός επαγγελματιών, όπως το προσωπικό πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών και διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα υποχρεωτικά τεστ είναι πιθανό να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος lockdown,  δεν αποκλείεται ωστόσο να επανεξεταστεί νωρίτερα, Όπως τονίστηκε, το μέτρο εισήχθη λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid-19 σε όλο τον κόσμο, και της εμφάνισης παραλλαγών του ιού.

Όποιος φτάνει στην Αγγλία από μια χώρα που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των ταξιδιωτικών διαδρόμων θα πρέπει επίσης να απομονωθεί για έως και 10 ημέρες, ακόμη και αν έχει απόδειξη αρνητικού τεστ. Μπορούν, πάντως, να ολοκληρώσουν την καραντίνα νωρίτερα εάν εμφανίσουν ένα δεύτερο αρνητικό τεστ Covid μετά από πέντε ημέρες καραντίνας.

Το τεστ είναι απαραίτητο στα ταξίδια με όλα τα μέσα στην Αγγλία (αεροπορικά, σιδηροδρομικά και ακτοπλοϊκά) και είναι απαραίτητα και για τους Βρετανούς, που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 500 λιρών, ενώ πρόστιμα θα επιβάλλονται και στις εταιρείες που μεταφέρουν επιβάτες στην Αγγλία χωρίς αρνητικό τεστ.

Κατά τις πληροφορίες, το μέτρο αναμένεται να ισχύσει και στις διεθνείς αφίξεις στη Σκωτία και την Ουαλία.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι