Μετά τον Ιούνιο τοποθετεί την έναρξη της σεζόν το 2021 η Μαγιόρκα

08-01-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Από τον Ιούνιο και μετά τοποθετεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το 2021 η Μαγιόρκα, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξαλείφουν τις προσδοκίες για έναρξη της σεζόν το Πάσχα.

Ο υπουργός Τουρισμού των Βαλεαρίδων Νήσων Iago Negueurela, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε εκφράσει τις ελπίδες του για επανεκκίνηση του τουρισμού κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, δήλωσε τώρα ότι η προοπτική αυτή είναι "κάπως ουτοπική".

Η Ομοσπονδία Ξενοδόχων της Μαγιόρκα προειδοποίησε επίσης ότι οι υπάρχοντες περιορισμοί στις ευρωπαϊκές χώρες είναι πιθανό να παραμείνουν σε ισχύ και τους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος της ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων της περιοχής Francesc Mulet, επίσης, δήλωσε ότι για να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος το Πάσχα πρέπει το πρώτο τρίμηνο του έτους να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ώστε οι ταξιδιωτικές ροές να είναι "καθαρές" τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ελπίζεται επίσης ότι μέχρι τον Ιούνιο, τα προγράμματα εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτρέψουν τη συνέχιση των ταξιδιών. 

Oι Βαλεαρίδες Νήσοι σημείωσαν  έκρηξη κρατήσεων όταν ανακοινώθηκε η έναρξη των εμβολιασμών, με τη Μαγιόρκα να καταγράφει αύξηση κρατήσεων κατά 30%.

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή