Τουρισμός: Μπορεί να μην υπάρξει ποτέ ανάκαμψη σε επίπεδα προ κορωνοϊού;

04-12-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι διακοπές μπορεί να μην επιστρέψουν ποτέ στα επίπεδα προ κορωνοϊού, όμως τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για την επανεκκίνηση των ταξιδίων την ώρα που αναμένεται η ευρεία κυκλοφορία του εμβολίου.

Αυτό επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του διαδικτυακού τουριστικού γραφείου TravelUp, Ali Shah.

Πιστεύω, τόνισε, ότι δεν θα έχουμε πλήρη ανάκαμψη στα επίπεδα προ κορωνοϊού για μεγάλο χρονικό διάστημα, και πιθανόν ποτέ. Οι άνθρωποι θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί για την υγεία και την υγιεινή. Η μάσκα δεν είναι άνετη στις μακρινές πτήσεις, επομένως τα γρήγορα και ακριβή τεστ είναι ένας δρόμος για το μέλλον μακροπρόθεσμα.

Τα θετικά νέα για το εμβόλιο έδωσαν στην ταξιδιωτική βιομηχανία τη στήριξη που είχε ανάγκη και είμαι αισιόδοξος ότι το 2021 θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να απολαύσουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια, είπε.

Όμως, αρκετά εμπόδια υφίστανται σε σχέση με το πόσο αποτελεσματικά θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο στο Ην. Βασίλειο αλλά και το πότε θα εγκριθούν τα εμβόλια στην ΕΕ και σε άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Όσο το συντομότερο διαπραγματευτούμε τις αερογέφυρες με άλλες χώρες που έχουν προγράμματα εμβολιασμού, τόσο το καλύτερο, υπογράμμισε. 

Εν τω μεταξύ, χρειαζόμαστε φθηνά και αποτελεσματικά τεστ στα αεροδρόμια. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας ζήτημα καθώς η περίοδος εμβολιασμού για την πλειονότητα του πληθυσμού θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Τα τεστ θα μπορούν να μειώσουν και πιθανόν να άρουν την ανάγκη για καραντίνα αλλά και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια. Το νέο πρόγραμμα «Test to Release» που εφαρμόζει η Βρετανία για περιορισμό της καραντίνας στις 5 ημέρες, αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα, όμως χρειάζεται να πάμε πέρα από αυτό. Χρειαζόμαστε αερογέφυρες χωρίς καραντίνα μεταξύ μεγάλων πόλεων. 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός