Ισπανία: Συνεργασία δημόσιου - ιδιωτικού τομέα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας για τα ευρωπαϊκά κονδύλια

04-12-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Κυβέρνηση της Ισπανίας αναμένεται να λάβει πακέτο οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε. συνολικού ύψους 140 δισ. ευρώ εντός των επόμενων έξι ετών.

Το ποσό αυτό διατίθεται για την καταπολέμηση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας στη χώρα, με την Κυβέρνηση να κάνει χρήση αυτών των χρημάτων, επικεντρωμένη στην ψηφιακή και οικολογική μετάβαση της χώρας και των επιχειρήσεων, τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και κοινωνίας της, φιλοδοξώντας να καταστεί ανταγωνιστικότερη η Ισπανία σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Για το λόγο αυτό, έχει παρουσιάσει το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ισπανικής οικονομίας, στο οποίο αποτυπώνονται οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Για τη βέλτιστη εφαρμογή του Σχεδίου αυτού, η Κυβέρνηση έχει συντάξει ένα σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο θα μπορεί να γίνει η χρήση των κεφαλαίων αυτών.

Αναλυτικότερα, στόχος είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών και των επιχειρήσεων προκειμένου να διατίθενται τα κεφάλαια του Σχεδίου από τους πρώτους στους δεύτερους. Για το λόγο αυτό, προετοιμάζεται μία διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία θα υπόκεινται όλες οι σχετικές υπηρεσίες και πληροφορίες των ενδιαφερόμενων για το ίδιο το Σχέδιο, τη χρήση των κεφαλαίων κ.α. Η διοίκηση της πλατφόρμας αυτής θα υπόκειται στην Κεντρική Κυβέρνηση της χώρας.

Όσον αφορά τα διαθέσιμα κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν τις πολιτικές του Σχεδίου Ανάκαμψης, Μετασχηματισμού και Ανθεκτικότητας, η Κυβέρνηση ευελπιστεί να υπάρξει η συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το οποίο μπορεί να αυξήσει το σύνολο των δοθέντων κεφαλαίων κατά τέσσερεις φορές. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί το εν λόγω σχέδιο, δεν αποκλείεται και η δημιουργία νέων νομικών μορφών εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Επίσης, εντός του νόμου θα δημιουργηθούν άρθρα για την απλοποίηση της διαδικασίας των παραχωρήσεων δημοσίων έργων.

 

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη