"Παράφωνα" υγειονομικά πρωτόκολλα για τα εστιατόρια της Ελβετίας

02-12-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγουν στις 10 Δεκεμβρίου τα εστιατόρια στα καντόνια της γαλλόφωνης Ελβετίας, μετά από αρκετές «παράφωνες» συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων αρχών και των εστιατόρων,  για το κατά πόσο η μουσική προάγει τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι εστιάτορες συνεργάζονται ως προς το άνοιγμα των καταστημάτων τους, ώστε να είναι έτοιμοι σε λίγες μέρες να υποδεχτούν πελάτες σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ. Ωστόσο, δεν θα εφαρμόζονται παντού τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα. Για παράδειγμα, το καντόνι του Vaud είχε προγραμματίσει ένα ιδιαίτερο πλαίσιο υγειονομικών πρωτοκόλλων, το οποίο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα απαγόρευε τη μετάδοση μουσικής στα καταστήματα.  Από πλευράς του, ο Υπουργός Οικονομικών, Philippe Leuba, αρχικά δικαιολόγησε το μέτρο αναφέροντας ότι η μουσική προσελκύει περισσότερους πελάτες και παράλληλα χαλαρώνει την κοινωνική απόσταση.

Η εν λόγω απαγόρευση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον κλάδο, ο οποίος δήλωσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, η  επανέναρξη δεν έχει νόημα.  Ο πρόεδρος των εστιατόρων του καντονιού, Gilles Meystre,  χαρακτήρισε το μέτρο ακατανόητο, επισημαίνοντας ότι ένα εστιατόριο χωρίς μουσική χάνει κάτι περισσότερο από την ψυχή του, πόσο μάλλον ένα μπαρ. Δεν ήταν λίγοι οι εστιάτορες που ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας στις προσόψεις των καταστημάτων τους, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να αφαιρέσουν την απαγόρευση της μουσικής από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τελικώς, επανεξετάζοντας το αίτημα των εστιατόρων, ο υπουργός οικονομικών σε συνεργασία με την υπουργό υγείας αποφάσισαν να επιτρέψουν τη μουσική στα εστιατόρια και μπαρ, ωστόσο η έντασή της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 75 ντεσιμπέλ. 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google