Τέλος οι εξοχικές κατοικίες των Βρετανών στην Ευρώπη; Τι αλλάζει με το Brexit

30-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Δυσμενείς συνθήκες για τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών όπως η Ελλάδα συνεπάγεται το Brexit, καθώς ο χρόνος διαμονής των Βρετανών ιδιοκτητών σε αυτές περιορίζεται σε 90 ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Telegraph, οι Βρετανοί με δεύτερο σπίτι στην Ευρώπη, από την 1η Ιανουαρίου του 2021 όταν θα ξεκινήσει η ισχύς των κανονισμών Σένγκεν, θα χρειαστεί να περιορίσουν τον πολύτιμο χρόνο διακοπών που δαπανούν στις εξοχικές τους κατοικίες.

Το γεγονός αυτό ενδέχεται να σημάνει το τέλος των εξοχικών κατοικιών των Βρετανών στην Ευρώπη, όπως επισημαίνεται στο άρθρο.

Πολλοί Βρετανοί ξοδεύουν το χρόνο τους μεταξύ δύο χωρών, όμως μετά το Brexit, εάν οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν αιτηθούν πλήρη διαμονή στη χώρα της ΕΕ όπου έχουν αγοράσει το ακίνητό τους, δεν πληρώνουν φόρους και δεν χάσουν την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας τους, ο χρόνος που θα τους επιτρέπεται να δαπανήσουν στις δεύτερες κατοικίες τους θα έχει όριο τις 90 ημέρες.

Επιπλέον, χωρίς ευελιξία για περιπτώσεις ασθένειας και άλλες έκτακτες ανάγκες, ο κανονισμός αυτός μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα πρακτικά προβλήματα στους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών. 

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή