Τένις: Το Αυστραλιανό Όπεν ενδέχεται να καθυστερήσει το 2021

27-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Το πολυαναμενόμενο τουρνουά τένις του Αυστραλιανού Όπεν το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2021, είναι πιθανό να αναβληθεί για έως και δύο εβδομάδες, σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης της Βικτώριας.

Ειδικότερα, ο υπουργός τουρισμού και αθλητισμού της Βικτώριας κ.Martin Pakula, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του έτους, με αναγκαστική ίσως καθυστέρηση δύο εβδομάδων, εφόσον δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Το ετήσιο Αυστραλιανό Όπεν, το πρώτο τουρνουά τένις Grand Slam της χρονιάς, πραγματοποιείται παραδοσιακά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου στο Melbourne Park στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της Βικτώριας.

Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας, Tennis Australia, αναφέρει ότι βρίσκεται σε "άκρως σημαντικές συνομιλίες" με την κυβέρνηση της πολιτείας, σχετικά με τις ρυθμίσεις καραντίνας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που απαιτούνται για να διεξαχθεί το τουρνουά.

Σχετικά, ο κ. Pakula δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων το πλαίσιο για τους αθλητές θα είναι εξαιρετικά αυστηρό, με ελεγχόμενες εγκαταστάσεις και τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού  τόσο κατά την άφιξή τους, όσο και κατά την παραμονή και αναχώρησή τους από τη Μελβούρνη.

Ενώ το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού οδήγησε τη Μελβούρνη σε αυστηρό lockdown 112 ημερών, οι περισσότεροι υγειονομική περιορισμοί έχουν πλέον μετριαστεί. Σημειώνεται ότι από τις 29 Οκτωβρίου, δεν έχει υπάρξει νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Βικτώρια. 

 

 

διαβάστε ακόμα

Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο