Ηνωμένο Βασίλειο: Δωρεάν ετήσιες θεωρήσεις για τους υγειονομικούς από το εξωτερικό

24-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 6.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να παρατείνει τις βίζες τους για ένα χρόνο, δωρεάν, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από την υπουργό Εσωτερικών Priti Patel και περιλαμβάνει όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές, μαίες, παραϊατρικούς, ψυχολόγους, επαγγελματίες θεραπευτές και μεγάλο αριθμό ατόμων που βοηθούν επί του παρόντος το Ηνωμένο Βασίλειο να βγει από την κρίση που προκαλείται από την ασθένεια του κορωνοϊού.

Σε δήλωσή της η κα Patel ανέφερε  ότι η χώρα αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή των επαγγελματιών υγείας από το εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο για την καταπολέμηση των καταστροφικών επιπτώσεων του κορωνοϊού και εκτιμά πραγματικά τη δουλειά που κάνουν οι ήρωες αυτοί, συνεπώς η βίζα τους ανανεώνεται δωρεάν για δώδεκα μήνες . Παράλληλα, η κα Patel τόνισε ότι περίπου 6.000 εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή μαζί με τις οικογένειές τους θα επωφεληθούν από αυτήν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι αξίζουν την υποστήριξη και την ευγνωμοσύνη της χώρας.

Από πλευράς του, ο υπουργός υγείας Matt Hancock δήλωσε ότι είναι πολύ ευγνώμων για όλους τους πρώτους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας από το εξωτερικό που έχουν εργαστεί ακούραστα για να σώσουν ζωές και να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναζητήσει νέους τρόπους για να περιορίσει την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού. Μία από τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται είναι η επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας δύο εβδομάδων για τους διεθνείς, αντί η καθιέρωση διενέργειας τεστ στα αεροδρόμια της χώρας.

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ