Νέο ταξιδιωτικό μοντέλο για τη Δανία εν μέσω πανδημίας

22-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Αρχής γενομένης τον Δεκέμβριο, το υπουργείο εξωτερικών της Δανίας αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα της χώρας για ταξιδιώτες από περιοχές της ΕΕ / Σένγκεν και Ηνωμένου Βασιλείου με ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού κάτω από 30 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 πολίτες την εβδομάδα.

Η ανωτέρω απόφαση ελήφθη ως μέρος του περιφερειακού μοντέλου ταξιδιωτικών οδηγών προς την ΕΕ, τις χώρες Σένγκεν και το Ηνωμένο Βασίλειο, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από υπουργείο εξωτερικών της Δανίας και μέσω του οποίου η χώρα σκοπεύει να ανοίξει για ταξιδιώτες από περιοχές με χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα κλείσει για περιοχές με υψηλό ποσοστό κρουσμάτων.

Όσον αφορά στην πρακτική εφαρμογή του νέου ταξιδιωτικού μοντέλου, μεταξύ άλλων η καραντίνα 14 ημερών περιορίζεται σε 10 ημέρες για ταξιδιώτες που εισέρχονται από πορτοκαλί χώρες. Σε περίπτωση που οι εν λόγω ταξιδιώτες επιθυμούν να λήξουν την αυτοαπομόνωση νωρίτερα, θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού το νωρίτερο την 4η ημέρα από την άφιξή τους στη Δανία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Δανίας κ. Jeppe Kofod, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, ECDC, επέτρεψαν στη Δανία να σχεδιάσει έναν πολύ πιο λεπτομερή ταξιδιωτικό οδηγό από εκείνον που εφαρμοζόταν έως σήμερα. Ειδικότερα, ο κ. Kofod επεσήμανε ότι τα δεδομένα επιτρέπουν στη χώρα να υποδέχεται ταξιδιώτες από περιοχές με χαμηλά κρούσματα, υπό την προϋπόθεση ότι οι εκάστοτε χώρες παρέχουν τα δεδομένα υγείας που απαιτούνται. Ομοίως, η Δανία μπορεί πλέον να αποκλείει ταξιδιωτικά τις περιοχές με υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων, με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι ακόμη κατά την εφαρμογή του νέου ταξιδιωτικού μοντέλου,  το πιο σημαντικό ζήτημα θα συνεχίσει να είναι η υγεία και η ασφάλεια των Δανών πολιτών.

Μέσω του νέου περιφερειακού μοντέλου, η Δανία σκοπεύει επίσης να ενθαρρύνει πιθανά ταξίδια σε περιοχές χαμηλού κινδύνου που είναι γνωστές ως πορτοκαλί και ταυτόχρονα να αποθαρρύνει τα ταξίδια σε περιοχές υψηλού κινδύνου  που έχουν ποσοστό κρουσμάτων πάνω από 75 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα σε χώρες όπου η κατάσταση είναι κατά μέσο όρο καλή και χαρακτηρίζονται στο χάρτη με κίτρινο χρώμα.

Τέλος,  στη σχετική δήλωση του υπουργείου αναφέρεται ότι αν και τα ποσοστά κρουσμάτων στην Ευρώπη είναι ανησυχητικά υψηλά, η προσαρμογή του νέου ταξιδιωτικού μοντέλου κατέστη δυνατή λόγω του γεγονότος ότι αρκετές χώρες,  συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ισπανίας, έχουν αρχίσει να αναφέρουν τα απαραίτητα υγειονομικά δεδομένα.  

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια