Οι νέες ταξιδιωτικές συστάσεις της Σουηδίας

20-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Την επέκταση των ταξιδιωτικών συστάσεων αποφάσισαν οι σουηδικές αρχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο εξωτερικών της χώρας, επεκτείνονται οι ταξιδιωτικές συστάσεις κατά των μη ουσιωδών ταξιδιών στην  Εσθονία, την Ιρλανδία και τη Λετονία έως τις 2 Δεκεμβρίου.  Η ανωτέρω απόφαση ελήφθη λόγω του ότι η επανεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στις χώρες αυτές, δεν έχει μεταβληθεί θετικά ώστε να οδηγήσει σε άρση των ταξιδιωτικών συστάσεων. Ειδικότερα, το πόρισμα αναφέρει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Εσθονία, την Ιρλανδία και τη Λετονία, αλλά ακόμη και στη Σουηδία, παραμένει υψηλός.

Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν και δημοσιεύθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ο αριθμός των περιπτώσεων που καταγράφηκαν σε αυτές τις χώρες από την έναρξη της πανδημίας έως την Τετάρτη, έχει ως εξής:

Σουηδία - 192.439 κρούσματα (πληθυσμός: 10.343.403)

Ιρλανδία - 68.686 κρούσματα (πληθυσμός: 4.937.786)

Λετονία - 10.914 κρούσματα (πληθυσμός: 1.886.198)

Εσθονία - 8.033 κρούσματα (πληθυσμός: 1.326.535)

Λόγω των υψηλών ποσοστών νέων και ενεργών κρουσμάτων, και οι τέσσερις χώρες επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα στους εβδομαδιαίους χάρτες του ECDC που δημοσιεύονται προς υποστήριξη της κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης στους περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας, ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού.

Στις αποφάσεις που ελήφθησαν προηγουμένως, η Σουηδία συνιστά επί του παρόντος στους πολίτες της να αποφεύγουν οποιοδήποτε μη απαραίτητο ταξίδι και στις ακόλουθες χώρες που βρίσκονται στην Ευρώπη: Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία , Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πόλη του Βατικανού.

Η πρώτη φορά που το υπουργείο της χώρας δημοσίευσε ταξιδιωτικές συστάσεις κατά των μη απαραίτητων ταξιδιών σε όλες τις χώρες, ήταν στις 14 Μαρτίου. Έκτοτε, οι συστάσεις επεκτάθηκαν, με το υπουργείο να προσθέτει και να εξαιρεί τις χώρες ανάλογα με την επιδημιολογική τους κατάσταση και τους περιορισμούς εισόδου που έχουν οι εκάστοτε χώρες.

Στις 9 Νοεμβρίου, το υπουργείο επέκτεινε επίσης τις συστάσεις για τα μη απαραίτητα ταξίδια σε όλες τις χώρες εκτός της ΕΕ / ΕΟΧ / Σένγκεν και στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2021, σύσταση η οποία εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ τις 12 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση επανέφερε τους ελέγχους στα εσωτερικά της σύνορα, για προληπτικούς λόγους. 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια