Ισλανδία: Δωρεάν τεστ κορωνοϊού στα σύνορα για την τουριστική ανάκαμψη

20-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού κατά την άφιξη των ταξιδιωτών στην Ισλανδία ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Ειδικότερα, το ανωτέρω μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντικαταστήσει την καραντίνα με τα τεστ, ούτως ώστε να εισέλθουν περισσότεροι τουρίστες στη χώρα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιδημιολόγο της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, το ανωτέρω σχέδιο προέκυψε μετά την αυξανόμενη πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ισλανδία και την υποψία ότι η αύξηση αυτή προερχόταν από τουρίστες που διέμεναν για λίγες μόνο ημέρες στη χώρα. Με το νέο μέτρο, θα διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν πλέον εισαγόμενα κρούσματα, ενώ θα επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση μεγάλου αριθμού διεθνών ταξιδιωτών. Το στοιχείο αυτό αποτελεί και προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη της Ισλανδίας, όπως συμπεραίνει και η αρμόδια ομάδα εργασίας του υπουργείου οικονομικών.

Σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας ομάδας εργασίας, η τουριστική ανάκαμψη ακόμη και εν πέσω πανδημίας κορωνοϊού εξαρτάται απόλυτα από την τόνωση του τουρισμού. Προς τούτο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη διευκόλυνση των ταξιδιών μεταξύ Ισλανδίας και άλλων χωρών χωρίς να διακυβεύονται τα οφέλη του αποτελεσματικού ελέγχου εξάπλωσης του κορωνοϊού, επισημαίνει το πόρισμα. 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός