Ιρλανδία: Ξεκινούν 12.000 τεστ την ημέρα στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου

19-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Δύο εγκαταστάσεις όπου θα διεξάγονται τεστ κορωνοϊού ξεκινούν τη λειτουργία τους αυτή την εβδομάδα στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου στην Ιρλανδία. Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο τρόπων μέσω των οποίων θα μπορούν να κάνουν το τεστ, είτε  "walk-in" , δηλαδή πεζή, είτε "drive-through" δηλαδή με το όχημά τους.

Και οι δύο εγκαταστάσεις δοκιμών θα λειτουργούν από τις εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης Randox και RocDoc, οι οποίες θα είναι πλήρως ανοιχτές για το κοινό και θα παρέχουν τεστ PCR και LAMP, με τιμές που ξεκινούν από 99 ευρώ και ανέρχονται στα 159 ευρώ, ανάλογα τον τύπο του τεστ που θα επιλεγεί.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία "walk-in" θα βρίσκεται κοντά στον χώρο στάθμευσης του Terminal 2, ενώ η εγκατάσταση της υπηρεσία "drive-through" σχεδιάζεται στον χώρο στάθμευσης Express Green, που είναι γνωστός και ως Old Airport Road.

Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, στο Δουβλίνο, οι επιβάτες θα πρέπει να κάνουν προ-κράτηση τεστ εκ των προτέρων, μέσω των εταιρειών που αναφέρονται παραπάνω.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης ότι επί του παρόντος, ο αριθμός των τεστ θα είναι 12.000 την ημέρα, ενώ σύντομα προβλέπεται να επεκταθεί σε 15.000 τεστ κορωνοϊού την ημέρα.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αεροδρομίου του Δουβλίνου κ. Vincent Harrison, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το αεροδρόμιο του Δουβλίνου θα παρέχει τεστ κορωνοϊού για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο, εφόσον αυξάνονται οι χώρες οι οποίες απαιτούν από τους ταξιδιώτες αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να εισέλθουν στις περιοχές τους. 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα