Ρωσία: Ενιαία ηλεκτρονική θεώρηση εισόδου από την 1η Ιανουαρίου 2021

19-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Από την 1η Ιανουαρίου του 2021, η Ρωσία εισάγει ενιαία ηλεκτρονική θεώρηση εισόδου για πολίτες 52 κρατών.

Η λίστα σημείων εισόδου περιλαμβάνει 29 συνοριακά σημεία ελέγχου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα διεθνή αεροδρόμια στο Μπέλγκοροντ, στο Βολγκογκράντ, στο Αικατερίνμπουργκ, στο Καζάν, στο Κρασνοντάρ, στο Κρασνογιάρσκ, στη Μόσχα, στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στο Νοβοσιμπίρσκ, στο Ροστόφ Ον Ντον, στη Σαμάρα και στην Αγία Πετρούπολη καθώς και τα λιμάνια της Αγίας Πετρούπολης, του Βλαδιβοστόκ και του Ζαρουμπίνο (επικράτεια Primorsky). Επίσης, υπάρχουν έξι οδικά συνοριακά σημεία ελέγχου στην περιοχή του Καλίνινγκραντ (Bagrationovsk, Gusev, Mamonovo (Grzhekhotki και Gronovo), Morskoye, Sovetsk), ένα στην περιοχή του Pskov (Ubylinka) και ένα στην περιοχή του Λένινγκραντ (Ivangorod).

Ο κατάλογος συνεχώς θα επικαιροποιείται και θα συμπληρώνεται με νέα συνοριακά σημεία ελέγχου. Το πιλοτικό έργο για την εισαγωγή ηλεκτρονικής βίζας ξεκίνησε το 2017 και είχε ορισμένους περιορισμούς. Τώρα η ηλεκτρονική θεώρηση θα ισχύει σε ολόκληρη τη Ρωσία με την δυνατότητα ο ξένος να ταξιδεύει σε ολόκληρη τη χώρα για16 ημέρες. Η ηλεκτρονική θεώρηση θα μπορεί να εκδίδεται μέσω του διαδικτύου για λόγους τουρισμού, επαγγελματικά, ανθρωπιστικά ταξίδια καθώς και ταξίδια επισκεπτών. Για την απόκτησή της δεν χρειάζεται πρόσκληση, κράτηση ξενοδοχείουή άλλα έγγραφα που να επιβεβαιώνουν τον σκοπό του ταξιδιού.

Ο χρόνος επεξεργασίας της δεν θα υπερβαίνει τις 4 ημέρες και το προξενικό τέλος θα είναι 40 δολ., ενώ παιδιά κάτω των 6 ετών θα είναι δωρεάν. Η εισαγωγή ενιαίας ηλεκτρονικής θεώρησης εισόδου στη Ρωσία αναμένεται να βοηθήσει την ανάπτυξη του τουρισμού, να αυξήσει την ελκυστικότητα των επενδύσεων των περιφερειών και να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας στο σύνολό της. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία προέρχονται από αναφορά της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Μόσχα.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ