Ηνωμένο Βασίλειο: Η εφαρμογή ανίχνευσης κορωνοϊού έστειλε την επικεφαλής του προγράμματος σε καραντίνα!

19-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Η επικεφαλής του προγράμματος «Test and Trace» της βρετανικής κυβέρνησης, κα Dido Harding ,είναι σε καραντίνα αφού η εφαρμογή ανίχνευσης κορωνοϊού για την οποία είναι υπεύθυνη, χτύπησε «κόκκινο».  

Σε ανάρτησή της στο twitter, η κα Harding ανέβασε το στιγμιότυπο οθόνης της εφαρμογής όπου την ειδοποιεί να αυτό-απομονωθεί, αναφέροντας ότι τελικά τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική εμπειρία των προϊόντων  που δημιουργεί κανείς. Επίσης η επικεφαλής του προγράμματος ανίχνευσης κορωνοϊού πρόσθεσε ότι αισθάνεται καλά και ότι έχει πολλές ώρες Zoom μπροστά της.

Σημειώνεται ότι η κα Harding θα είναι σε αυτό-απομόνωση έως τις 26 Νοεμβρίου, δηλαδή λίγο πίσω χρονικά από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που επίσης τέθηκε σε αυτό-απομόνωση αφού έλαβε το ίδιο μήνυμα.

Η εφαρμογή διαθέτει μια λειτουργία η οποία ειδοποιεί τον χρήστη εάν βρίσκεται κοντά σε άλλο χρήστη της εφαρμογής που έχει θετικά αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού, εάν η περιοχή του χρήστη  έχει αλλάξει κατάσταση κινδύνου ή εάν ο χρήστης έχει επισκεφθεί ένα χώρο στο οποίο αργότερα ανακοινώθηκε κρούσμα κορωνοϊού, επισημαίνει η βρετανική κυβέρνηση στον ιστότοπό της.

Τέλος, ενώ δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι της Αγγλίας και της Ουαλίας οι οποίοι κατέβασαν την εφαρμογή όταν κυκλοφόρησε, υπήρχαν αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της, ένα εκ των οποίων ήταν η αποτυχία ειδοποίησης του χρήστη όταν εκείνος έπρεπε να αυτό-απομονωθεί.

 

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour