Ισραήλ: Νέο υψηλό εισροών κεφαλαίων σε start-ups εν μέσω πανδημίας

18-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι ισραηλινές start-ups συγκέντρωσαν κεφάλαια πλέον του 1,1 δις δολ. τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με το Start-Up Nation Central (SNC).

Το ύψος των εισροών ενδεχομένως να είναι υψηλότερο καθώς ορισμένες εταιρείες προτιμούν, κατά πάγια τακτική, να διατηρούν εκτός δημοσιότητας το ύψος και την προέλευση των εισροών που εξασφαλίζουν ως επενδύσεις.

Το ποσό αυτό είναι νέο υψηλό για έναν μήνα για τις start-ups και συνάμα είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1 δισ. δολ. μόνο σε έναν μήνα.

Μετά την αύξηση στο υψηλό όλων των ετών 8,3 δισ. δολ. το 2019, σύμφωνα με την IVC-ZAG, η οποία ξεπέρασε εύκολα το ρεκόρ 6,4 δισ. δολ. που συγκεντρώθηκαν από ισραηλινές εταιρείες τεχνολογίας το 2018 και 5,24 δισ.  δολ. το 2017, το 2020 ξεκίνησε με ανοδικές τάσεις καθώς μονάχα το πρώτο εξάμηνο του 2020 συγκεντρώθηκαν 5,25 δισ. δολ. Έτσι, τα 2,45 δισ. δολ. που συγκεντρώθηκαν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αυξάνουν το σύνολο για τους πρώτους 9 μήνες του έτους σε πάνω από 7,6 δισ. δολ. και μάλιστα ξεπερνά το ρεκόρ του περασμένου έτους, παρά την κρίση της πανδημίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρηματοδοτικοί γύροι συγκέντρωσης κεφαλαίων από εταιρείες τεχνολογίας που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και την υγειονομική περίθαλψη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, έχουν ενισχυθεί, ευνοήτως, αντί να παρεμποδίζονται από την πανδημία.

Ένας μικρός αριθμός εταιρειών συγκέντρωσε τα περισσότερα χρήματα τον Σεπτέμβριο 2020. Η εταιρεία Insurtech Next Insurance συγκέντρωσε 250 εκατ. δολ. και η εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Snyk συγκέντρωσε 200 εκατ. δολ. Η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών Melio συγκέντρωσε 80 εκατ. δολ., η εταιρεία συλλογής στοιχείων και διαμόρφωσης προφίλ καρκίνου NovellusDX συγκέντρωσε 57 εκατ. δολ., η εταιρεία αναγνώρισης προσώπου AnyVision συγκέντρωσε 43 εκατ. δολ. και η πλατφόρμα μισθοδοσίας Papaya Global συγκέντρωσε 40 εκατ. δολ.

Παράλληλα η αμερικανική εταιρεία Cisco ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει την ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας Portshift. Η Portshift ιδρύθηκε το 2018 στο start-up cluster Team8-cybersecurity στο Τελ Αβίβ από τον γνωστό CEO Ran Ilany, πρώην επικεφαλής του τμήματος υποδομών ασφαλείας στην Check Point Technologies και τον CTO Zohar Kaufman, συνιδρυτή και προηγουμένως VP R&D στα CTERA Networks και VP R&D στο Τεχνολογίες SofaWare. Η Portshift έχει συγκεντρώσει 5,3 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση από το Team8 και έχει 15 υπαλλήλους.

Η Portshift είναι η δεύτερη εταιρεία που επωάσθηκε από το Team8. Η προηγούμενη εξαγορά μιας εταιρείας που επωάσθηκε από την Team8 ήταν η Sygnia, η οποία αγοράστηκε από την Σιγκαπουριανή Temasek για 250 εκατ. δολ.

Παρά τις αρνητικές προβλέψεις για εισροή επενδυτικών κεφαλαίων το 2020 και το 2021, ο σημαντικός και εμπροσθοβαρής για το σύνολο της ισραηλινής οικονομίας κλάδος των νεοφυών επιχειρήσεων, εμφανίζεται να διατηρεί ακμαίο το δυναμισμό του και εν μέσω της πανδημίας, γεγονός που αθροίζεται στα θετικά στοιχεία για την επόμενη μέρα ολοκλήρωσης του αρνητικού κύκλου που επέβαλλε η διαχείριση της συγκράτησης επέκτασης του κορωνοϊού.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι