TUI Γερμανίας: Συνεργασία με την τοπική κυβέρνηση για 300.000 αφίξεις στα Κανάρια το χειμώνα

17-11-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Στα Κανάρια θα επικεντρώσει τη δραστηριότητά της η TUI τους ερχόμενους χειμερινούς μήνες, και στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης, Ángel Víctor Torres, και ο υπουργός Τουρισμού, Yaiza Castilla, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον επικεφαλής ξενοδοχείων, κρουαζιέρας, εμπειριών προορισμούς και μέλος του ΔΣ της TUI, Sebastian Ebel, ώστε να συνεργαστούν για την άφιξη τουριστών στα νησιά.

Ο κ. Ebel διαβεβαίωσε ότι κατά τη χειμερινή σεζόν είναι δυνατή η επίτευξη 300.000 τουριστικών αφίξεων από τη Γερμανία, δηλαδή το 75% των αφίξεων από τη Γερμανία που πέτυχε ο τουρ οπερέιτορ το χειμώνα του 2019. 

Όπως σημειώνει ο ίδιος, η ζήτηση και οι κρατήσεις για τα Κανάρια συνεχίζουν να είναι ισχυρές ενώ και οι έρευνες που διεξάγονται στους πελάτες της TUI δείχνουν υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των ταξιδιωτών. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Καναρίων διαβεβαίωσε ότι η τοπική κυβέρνηση εργάζονται ώστε οι εθνικοί κανονισμοί - απαιτούν αρνητικό τεστ κορωνοϊού για τους διεθνείς ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου και η ισχύ τους ξεκινά στις 23 Νοεμβρίου – να συμπεριλάβουν και το γρήγορο τεστ αντιγόνου ως μέτρο ελέγχου υγείας καθώς προς το παρόν δεκτό γίνεται μόνο αποτέλεσμα από τεστ RT-PCR.

Χρειάζεται να αναζητήσουμε μηχανισμούς που δεν δυσκολεύουν τους τουρίστες να έρθουν, τόνισε ο κ. Torres και υπογράμμισε ότι το τεστ αντιγόνου είναι το ίδιο ασφαλές με το PCR.

Η κυβέρνηση των Καναρίων θεωρεί ότι η αύξηση των κρατήσεων στα νησιά που καταγράφηκε μόλις η Γερμανία αποχαρακτήρισε τον προορισμό ως υψηλού κινδύνου, αποτελεί απόδειξη ότι μόλις αρθούν οι περιορισμοί μεταφορών στη Γερμανία, οι τουρίστες θα επιστρέψουν. Τόσο η TUI όσο και η κυβέρνηση των Καναρίων πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να αρχίσει να συμβαίνει από τον Δεκέμβριο.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»