Κορωνοϊός: «Εισβολή» των ρομπότ σε ήθη και έθιμα για ανέπαφες υπηρεσίες

29-10-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο κορωνοϊός έχει επισπεύσει την απόφαση όλο και περισσότερων εταιρειών παγκοσμίως, να επενδύσουν στη χρήση ρομπότ.

Μέσω των ρομπότ, οι επιχειρήσεις που στο αντικείμενό τους περιλαμβάνεται η αλληλεπίδραση με το κοινό, εξασφαλίζουν την κοινωνική απόσταση μεταξύ των προσφερόμενων υπηρεσιών και των πελατών τους και την τήρηση των κανόνων υγιεινής, προσπαθώντας παράλληλα να μην αφαιρεθούν εντελώς οι παραδοσιακές διαδικασίες.

Για παράδειγμα, γνωστή μάρκα σοκολάτας στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει για τη γιορτή του Halloween, ρομποτικούς θαλάμους που θα μοιράζουν γλυκά στις γειτονιές της χώρας. Το σχεδόν 3 μέτρων ρομπότ, παρέχει στα παιδιά την εορταστική εμπειρία ανέπαφα, εκπαιδεύοντας τα ταυτόχρονα στην κοινωνική απόσταση. Οι χειριστές ελέγχουν τις λειτουργίες του θαλάμου από 1,5 χιλιόμετρο απόσταση, διασφαλίζοντας έτσι την αλληλεπίδρασή του με τα παιδιά, χωρίς να υπάρχει άμεση ανθρώπινη επαφή. Στις λειτουργίες του εντυπωσιακού μηχανήματος περιλαμβάνονται φώτα, καπνός και εποχική μουσική, ενώ η «πόρτα» του χρησιμοποιεί φωνητική ανίχνευση, απελευθερώνοντας γλυκά όταν τα παιδιά το ρωτούν, «φάρσα ή κέρασμα». Επιπλέον, η εταιρεία έχει σχεδιάσει και εκτελεί μία μεγάλη καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνοντας για τις περιοχές όπου θα εγκαταστήσει τους θαλάμους της.

Καθώς φαίνεται, τα ρομπότ δεν περιορίζονται πλέον σε εργοστάσια και συναρμολογήσεις ηλεκτρονικών συσκευών ακριβείας: Έχουν απελευθερωθεί και αλληλεπιδρούν με το ευρύ κοινό. Δεν πρόκειται φυσικά για κάτι καινούριο, αφού τα παραδείγματα χρήσης ρομπότ σε επιχειρήσεις διαφόρων αντικειμένων, έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Όμως, ο συγκεκριμένος τρόπος παροχής υπηρεσιών, δεν είχε έως σήμερα «αγγίξει» τα ήθη και τα έθιμα των εκάστοτε χωρών και λαών. 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά