Κανάρια: Έντονες αντιδράσεις για Σ/Ν που θα επιβαρύνει τους ξενοδόχους με το κόστος των τεστ

26-10-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Την έντονη αντίδρασή της στην πιθανότητα τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις φιλοξενίας να επιβαρυνθούν με τη διεξαγωγή και τα έξοδα των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού, εκφράζει η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού της Las Palmas (FEHT), έπειτα από διαρροή νέου νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων.

Σε ανακοίνωσή της, η FEHT αναφέρει ότι αρνείται να επιτρέψει οι ρεσεψιόν των ξενοδοχείων να μετατραπούν σε κλινικές όπου θα γίνονται τεστ στους επισκέπτες.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την υποχρέωση των τουριστών, διεθνών και Ισπανών, να κάνουν τεστ μέσα σε 48 ώρες πριν την είσοδό τους σε ξενοδοχειακά ή μη καταλύματα. Οι επισκέπτες θα είναι ενήμεροι για την απαίτηση αυτή κατά τη διαδικασία κράτησης. Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει τεστ, τότε θα γίνεται στο ξενοδοχείο και το κόστος θα επιβαρύνει τον ξενοδόχο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όλα τα τουριστικλα καταλύματα στα Κανάρια θα πρέπει να πληροφορούν τους επισκέπτες τους πριν την επικύρωση της κράτησης ότι θα έχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής εγκεκριμένου τεστ από τις αρχές υγείας στο κατάλυμα ή σε άλλο σημείο πριν ή με την άφιξη. Το τεστ θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιπλέον χρέωσή του για τις συμφωνημένες υπηρεσίες για τις οποίες έχει κάνει κράτηση.

Προβλέπεται ακόμα ότι σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα με λιγότερες από 10 μονάδες, τα τεστ μπορούν να αντικατασταθούν με την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης με την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα τις τελευταίες 14 ημέρες ή δεν έχουν βρεθεί σε καταστάσεις με κίνδυνο μόλυνσης. Σε αυτή την περίπτωση, οι επισκέπτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κινητά Radar Covid.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες τουρίστες από τη Βρετανία καταφθάνουν στα Κανάρια μετά το άνοιγμα των αερογεφυρών. 

Πάνω από 5.500 Βρετανοί έκαναν κράτηση για τα Κανάρια στη Jet2holidays λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του βρετανού υπουργού Μεταφορών, Grant Shapps, την Πέμπτη το απόγευμα ότι αίρονται οι περιορισμοί καραντίνας για όσους επιστρέφουν από τον προορισμό αυτό.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων