Το μέλλον των θεματικών πάρκων: Δελφίνια-ρομπότ αντί για αληθινά

26-10-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Μία εναλλακτική λύση στην εκμετάλλευση των άγριων ζώων για τουριστικούς σκοπούς  παρουσίασε η εταιρεία Edge Innovations με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία ειδικεύεται στα animatronics: Ένα ρομποτικό δελφίνι, το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει τα αληθινά, άγρια δελφίνια στα θεματικά πάρκα. Σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας, τα ρομποτικά δελφίνια θα είναι μεταξύ άλλων ασφαλέστερα στην αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες των πάρκων, ακόμη και για να κολυμπούν μαζί τους-εμπειρία ιδιαίτερα διαδεδομένη ανάμεσα στους τουρίστες.

Το σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο δελφινιού αναπτύχθηκε σε συνεργασία με βιολόγους που ειδικεύονται στη θαλάσσια ζωή, υποστηρίζεται από την PETA και θα κοστίσει στα θεματικά πάρκα μεταξύ 3 και 5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα. Η Edge Innovations, η οποία έχει κατασκευάσει και animatronic για ταινίες όπως το Free Willy και το Anaconda, εργάζεται επί του παρόντος επί της 3ης έκδοσης του δελφινιού τεχνητής νοημοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τάση που διαμορφώνεται παγκοσμίως, όσον αφορά στις τουριστικές εμπειρίες με ζώα, είναι ο υπεύθυνος τουρισμός. Είτε προέρχεται από ηθικούς φραγμούς, είτε από την ανάγκη για βιωσιμότητα, σκοπός είναι η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που θα μειώσουν την εξάρτηση των ψυχαγωγικών εμπειριών από τα ζώα.

Εκτός από τα θεάματα με δελφίνια, ένα ακόμη παράδειγμα αντικατάστασης των αληθινών ζώων με μηχανικά μέσα, είναι οι δημοφιλείς βόλτες με άμαξες στη Δομινικανή Δημοκρατία, οι οποίες δεν πραγματοποιούνται πια με αληθινά άλογα.

Οι ανωτέρω πρωτοβουλίες αναπτύσσονται συνεχώς,  σε μεγάλη ή και μικρότερη κλίμακα, καθώς οι άνθρωποι αισθάνονται όλο και πιο άβολα με την ιδέα των ζώων σε αιχμαλωσία. 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο