Πορτογαλία: Στα πρόθυρα lockdown με αυστηρά πρόστιμα για την εστίαση

15-10-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Ένα βήμα προ του lockdown βρίσκεται η Πορτογαλία, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Αντόνιο Κόστα. Ο κ. Κόστα επεσήμανε τη σοβαρότητα της εξέλιξης του κορωνοϊού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Πορτογαλία βρίσκεται προ της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την οποία και χαρακτήρισε "συμφορά", λόγω των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού.  Στη σχετική συνέντευξη τύπου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα επιβληθούν άμεσα νέοι περιορισμοί και πρόσθετα μέτρα, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν  περιορισμό του αριθμού των ατόμων σε 5 άτομα σε όλους τους δημόσιους, εμπορικούς χώρους, καθώς και στους χώρους εστίασης. Επιπλέον, απαγορεύονται οι γιορτές και οι μη ακαδημαϊκές δραστηριότητες σε πανεπιστήμια και σχολεία, ενώ στις οικογενειακές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαπτίσεις, επιτρέπονται έως 50 άτομα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τόνισε  ότι οι αρχές θα αυξήσουν την επιτήρηση για την επιβολή  των νέων κανόνων σε δημόσιους χώρους, συγκεκριμένα σε εστιατόρια και καταστήματα, αυξάνοντας τα πρόστιμα έως 10.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζουν τα εν λόγω μέτρα.

Παράλληλα, ο κ. Κόστα ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλει νομοσχέδιο για να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε ορισμένους εξωτερικούς χώρους. Το ανωτέρω νομοσχέδιο θα καθιστούσε επίσης υποχρεωτικό για τους Πορτογάλους να εγγραφούν στην εφαρμογή ιχνηλάτησης της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Πορτογαλίας. Τέλος, ο κ. Κόστα τόνισε ότι είναι απαραίτητο από όλους να τηρήσουν τα νέα μέτρα, προσθέτοντας ότι με τον καιρό επήλθε χαλάρωση. 

 

 

διαβάστε ακόμα

Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025