Aνοιχτά έως τον Δεκέμβριο ξενοδοχεία στην Αττάλεια

14-10-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή της Αττάλειας ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τον Δεκέμβριο, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο, λόγω κρατήσεων από Ρώσους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτορείων (ATOR), η ρωσική αγορά αναμένεται να δώσει ώθηση στις τουριστικές ροές κατά τους ερχόμενους μήνες. Ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία δηλώνουν ότι πρόκειται να διατηρήσουν όλο το χειμώνα τις πτήσεις charter από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Καζάν, με προορισμό την Αττάλεια.

Υπενθυμίζεται βάσει στοιχείων του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ότι το πρώτο 8μηνο του έτους οι τουριστικές ροές στην Τουρκία ανήλθαν σε περίπου 7,25 εκατ. επισκέπτες, μειωμένες κατά 76,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι περισσότερες αφίξεις πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, αγγίζοντας τα 2 εκατ. Η σημαντικότερη χώρα προέλευσης των επισκεπτών ήταν η Γερμανία με 789 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ ακολουθούν η Ρωσία με 772 χιλ. και η Βουλγαρία με 532 χιλ. Οι προορισμοί με τις περισσότερες αφίξεις ήταν η Aττάλεια και η Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας STR, η πληρότητα των τουρκικών ξενοδοχείων το καλοκαίρι κυμάνθηκε μεταξύ 21% και 42%

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο