Tα πρωτόκολλα ασφαλείας των ξενοδοχείων «έσωσαν» τον τουρισμό της Τουρκίας

11-09-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ασφαλούς Τουρισμού, το οποίο προσφέρουν ξενοδοχεία δημοφιλών τουριστικών προορισμών της Τουρκίας, καθώς και το υψηλό επίπεδο εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας, ευθύνονται για τη θετική πορεία των τουριστικών ροών στη χώρα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αλικαρνασσού, BODER, Orhan Kavala, οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην περιοχή δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και ικανοποιημένοι από τα μέτρα που λαμβάνονται.

Λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, οι τουρίστες προτιμούν την Τουρκία, είπε.

Δεν υπήρξε πρόβλημα στα ξενοδοχεία μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν υπήρξε πρόβλημα ασφάλειας και οι έλεγχοι διεξάγονται με σοβαρό τρόπο, τόνισε, εξαίροντας τις προσπάθειες των ξενοδοχείων να προστατεύσουν το προσωπικό και τους επισκέπτες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Dalyan, στα Μούγλα, Ali Mürşit Yağmur δήλωσε οτι η περιοχή προσφέρει μπουτικ φιλοξενία. Όπως είπε, οι τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή κυρίως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οι Βρετανοί, όπως και άλλες χρονιές, επέστρεψαν και όσοι ταξιδεύουν εδώ νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τη χώρα τους. Ο κ. Yağmur είπε οτι πληρότητες ξεπερνούν το 70% στη περιοχή Dalyan με αριθμητική υπεροχή των Βρετανών τουριστών ενώ πρόσφατα Ρώσοι τουρίστες προτίμησαν διακοπές με διαμονή σε βίλες.

Η Τουρκία αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα όσον αφορά το πρόγραμμα που ετοίμασε για ασφαλή τουρισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων GETOB, Bülent Bulbuloglu.

Η Τουρκία, είπε, έχει εκπληρώσει την αναγκαιότητα να είναι ένας ασφαλής προορισμός για τουρισμό, προσφέρει value for money στη βρετανική αγορά και οι κανόνες υγιεινής στα ξενοδοχεία και στην εστίαση έφεραν την επιτυχία. Ο Αύγουστος ήταν ένας πολύ επιτυχημένος τουριστικά μήνας, τόνισε.

Ο πρόεδρος της Μαρμαδίας στην Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων της Τουρκίας, TÜRSAB, Suat Esin υπογράμμισε οτι γίνεται σωστή διαχείριση του Προγράμματος Πιστοποίησης και οτι οι αγορές του Ην. Βασιλειου και της Ρωσίας παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου. 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»