Σοκ για οικογένεια Βρετανών – Δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα λόγω λάθους στη φόρμα

06-08-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Οικογένεια Βρετανών που είχε κάνει κράτηση διακοπών στην Ελλάδα με πτήση της EasyJet, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο Γκάτουικ του Λονδίνου στη χώρα μας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Michelle μαζί με τα δύο παιδιά της είχε συμπληρώσει τη νέα φόρμα εντοπισμού επιβατών που ζητεί η ελληνική κυβέρνηση να είναι συμπληρωμένη από όλους τους ταξιδιώτες τουλάχιστον 24 ώρες πριν την αναχώρηση για το ταξίδι στην Ελλάδα.

Όμως, ο κωδικός QR δεν κάλυπτε και τα τρία μέλη της οικογένειας.

Οι ταξιδιώτες που συμπληρώνουν τη φόρμα λαμβάνουν έναν κωδικό QR, τον οποίο πρέπει να εκτυπώσουν ή να τον έχουν αποθηκεύσει στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η οικογένεια αυτή δεν είναι η μοναδική που λίγο πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος δεν καταφέρνει να ταξιδέψει στη χώρα μας, καθώς όπως μεταδίδει το BBC και σε άλλες οικογένειες δεν επιτράπηκε η επίβαση στην πτήση τους προς Κεφαλονιά με την EasyJet.

Η TUI παραδέχεται οτι μικρός αριθμός επιβατών δε μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα την τελευταία στιγμή και η Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο ανέφερε οτι έχει δεθχεί πολλά τέτοια περιστατικά.

Η κ. Michelle δήλωσε στο BBC ότι ενώ είναι δικηγόρος και είναι εξοικειωμένη με τη συμπλήρωση στοιχείων της σε φόρμες, έκρινε δύσκολη την κατανόηση της φόρμας που ζητεί η ελληνική κυβέρνηση.

Η ιστοσελίδα δεν είναι ξεκάθαρη, δήλωσε, ενώ άλλο ζευγάρι που δεν κατάφερε να επιβιβαστεί στην πτήση δεν είχε πληροφόρηση για τη φόρμα.

Η οικογένεια κατάφερε να φτάσει στη Χαλκιδική, όμως αρκετά αργότερα από τον προγραμματισμό της και με επιβάρυνση 700 λιρών, λόγω αλλαγής πτήσεων  από τη Μαγιόρκα, που ήταν η πρώτη επιλογή προορισμού, στην Ελλάδα.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι