Κορωνοϊός: Πτώση 97,7% στον τουρισμό της Ισπανίας τον Ιούνιο

03-08-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία δέχθηκε 204.926 διεθνείς τουρίστες τον Ιούνιο, 97,7% λιγότερες από πέρυσι, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου της Ισπανίας.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η συνολική δαπάνη των διεθνών τουριστών που επισκέφτηκαν την Ισπανία τον Ιούνιο μειώθηκε κατά 98,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, οι δαπάνες ανά τουρίστα μειώθηκαν 40,8% στα 651 ευρώ και η μέση διάρκεια των ταξιδιών μειώθηκε κατά μία ημέρα σε 5,7 ημέρες.

Τον Ιούνιο, 920.778 εσωτερικοί και διεθνείς ταξιδιώτες έμειναν σε ξενοδοχεία και καταλύματα, με συνολικά 1.820.455 διανυκτερεύσεις. Και τα δύο στοιχεία αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των εκτιμώμενων συνόλων για αυτήν την περίοδο πριν από ένα χρόνο. Τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων είναι τα πιο δημοφιλή, ακολουθούμενα από ξενοδοχεία τριών αστέρων.

Η τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας υπέστη μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας: Τον Ιούλιο, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, αντιστρέφοντας την προηγούμενη στάση της. Από πλευράς της, η Νορβηγία επέβαλε επίσης υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες που επέστρεφαν από την Ισπανία μετά την αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex έχει προηγουμένως συμβουλεύσει τους Γάλλους να μην ταξιδέψουν στην Καταλονία.

Σύμφωνα με τη Statista, η οποία παρέχει στοιχεία για την παγκόσμια ψηφιακή οικονομία, η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που είναι πιο ευάλωτες στον αντίκτυπο κορωνοϊού στον τουρισμό, με τα ταξίδια και τον τουρισμό να συνεισφέρουν πέρυσι 14,3% στο ΑΕΠ της Ισπανίας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»