Βαυαρία: Tαμείο ενίσχυσης ρευστότητας για επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας

03-08-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Το Υπουργείο Οικονομικών της Βαυαρίας ανακοίνωσε την επικείμενη ίδρυση Ταμείου ενίσχυσης της ρευστότητας στρατηγικής σημασίας βαυαρικών επιχειρήσεων, το οποίο θα διαθέτει 20 δισ ευρώ για εγγυήσεις δανείων και ανακεφαλαιοποίηση εταιρειών, επιπρόσθετα των 60 δισ που έχει ήδη εγκρίνει η βαυαρική κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Ταμείο αποσκοπεί, κατά κύριο λόγο, στην υποστήριξη βαυαρικών επιχειρήσεων τεχνολογικά πρωτοπόρων σε διεθνές επίπεδο, επιχειρήσεων οι οποίες διαχειρίζονται σημαντικές υποδομές ή διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην εξασφάλιση παροχής κοινωφελών προμηθειών και στην τοπική αγορά εργασίας, και οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, λόγω της τρέχουσας συγκυρίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών H. Aiwanger επεσήμανε ότι η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. εξετάζει ήδη από τον περασμένο Μάϊο το σχετικό φάκελο και σύμφωνα με τις προκαταρkτικές συνομιλίες που είχε πρόσφατα με τους υπευθύνους της ανωτέρω Γεν. Διεύθυνσης, εκτιμά ότι εντός του Αυγούστου θα δοθεί η οριστική έγκριση της Επιτροπής της Ε.Ε. για τη σύσταση του Ταμείου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Επιτροπή ενέκρινε στις 8 Ιουλίου την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Ταμείου Σταθεροποίησης, το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που προβλέπονται και για το βαυαρικό Ταμείο. Επισημαίνεται, ότι πέραν της ενίσχυσης της ρευστότητας, βασική αποστολή τόσο του ομοσπονδιακού όσο και του βαυαρικού Ταμείου, αποτελεί η αποτροπή της εξαγοράς στρατηγικής σημασίας γερμανικών επιχειρήσεων από εταιρείες συμφερόντων τρίτων χωρών, όπως για παράδειγμα της Κίνας.  

διαβάστε ακόμα

Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας