Aντιφάσεις στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού: Με μάσκες στις παραλίες της Μαδέρας, χωρίς στη Σουηδία

31-07-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει προκαλέσει πολλές αντιφατικές αποφάσεις κυβερνήσεων και τοπικών αυτοδιοικήσεων αρκετών ευρωπαϊκών χωρών.

Πρόσφατα παραδείγματα, η Σουηδία και η Πορτογαλία. Από τη μια πλευρά, η κυβέρνηση της Σουηδίας απορρίπτει την επιβολή της χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους και στις συγκοινωνίες της χώρας. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός επιδημιολόγος της Σουηδίας Anders Tegnell, υποστήριξε την ανωτέρω απόφαση της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι δεν έχει κανένα νόημα η εφαρμογή της μάσκας σε δημόσιες συγκοινωνίες και καταστήματα στη Σουηδία, αφού αυτό το μήνα ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μειώνεται συνεχώς. Σημειώνεται ότι ο κ. Tegnell, υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής της αμφιλεγόμενης απόφασης της Σουηδίας να μην επιβάλλει lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ακόμα και όταν το ποσοστό θνησιμότητας ξεπέρασε κατά πολύ τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες όπως είναι η Νορβηγία και η Φινλανδία, όπου επιβλήθηκαν πολύ αυστηρότερα μέτρα.

Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της Σουηδίας έρχεται σε αντιπαράθεση με τις αποφάσεις πολλών ευρωπαϊκών χωρών, που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, όπως είναι η Ελλάδα και η Ρουμανία. Ωστόσο, το πιο καταλυτικό ίσως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, όπου επιβάλλεται η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, ακόμη και στις παραλίες και στις πεζοπορίες στην ύπαιθρο. 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο