Βαλεαρίδες: Εστία διασποράς κορωνοϊού σε ξενοδοχείο στη Φορμεντέρα

22-07-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Για εστία διασποράς κορωνοϊού σε ξενοδοχείο στη Φορμεντέρα μιλούν γερμανικά και ισπανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας ότι τουλάχιστον 8 υπάλληλοι έχουν μολυνθεί.

To ξενοδοχείο είναι το Riu La Mola.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, αναφέρουν τα ΜΜΕ, εάν έχουν μολυνθεί και επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Σημειώνεται ότι η βασική πηγή τουριστών στην Ίμπιζα και τη Φορμεντέρα είναι η γερμανική αγορά, το Ην. Βασίλειο και η Ιταλία. 

Όπως μεταδίδει η Diario de Ibiza, η διασπορά του κορωνοϊού εντοπίστηκε στις 15 Ιουλίου, όταν εργαζόμενος του ξενοδοχείου εκδήλωσε ελαφριά συμπτώματα και στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στον ιό. 

Σε εξετάσεις που έγιναν και στο υπόλοιπο προσωπικό που ήταν σε επαφή μαζί του, 5 ακόμα εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί, ενώ από την εξέταση και των 92 εργαζομένων, εντοπίστηκαν άλλα 2 κρούσματα.

Από τον κοντινό κύκλο των κρουσμάτων αυτών, εντοπίστηκαν 19 άλλα θετικά κρούσματα. Το υπουργείο Υγείας θεωρεί την κατάσταση υπό έλεγχο.

Τα κρούσματα δεν είχαν επαφή με τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και γι' αυτό δεν εξετάστηκαν οι ένοικοί του για κορωνοϊό, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων, Javier Arranz, όπως μεταδίδει ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser.

Ωστόσο θα παρακολουθείται στενά η κατάσταση στο ξενοδοχείο τις επόμενες ημέρες, είπε. 

Σύμφωνα με την Riu, η λειτουργία του ξενοδοχείου συνεχίζεται με αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, στα οποία περιλαμβάνεται οτι οι επισκέπτες θα φορουν μάσκες και οτι θα θερμομετρούνται επισκέπτες και εργαζόμενοι κάθε φορά που θα εισέρχονται στο ξενοδοχείο.

Η TUI, η οποία έχει στενή συνεργασία με τη Riu εδώ και πολλά χρόνια, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες που βρίσκονται ήδη στο ξενοδοχείο και σε όσους καταφθάνουν σε αυτό να αλλάξουν την κράτησή τους δωρεάν.Ωστόσο, όπως αναφέρει εκπρόσωπος του τουρ οπερέιτορ, μέχρι στιγμής κανένας από τους επισκέπτες δεν έχει εκφράσει τέτοια επιθυμία.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά