Τουρισμός: 600.000 τουρίστες στην Κροατία το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου | στο 50% σε σχέση με πέρυσι

14-07-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερους από 600.000 διεθνείς τουρίστες υποδέχθηκε η Κροατία τις πρώτες δέκα ημέρες του Ιουλίου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο μισό των αφίξεων την ίδια περίοδο πέρυσι. Παράλληλα, καταγράφηκαν σε αυτό το 10ήμερο 4,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. Κατά μέσο όρο οι επιδόσεις αυτές αντιστοιχούν στο 53% των μεγεθών που επιτεύχθηκαν πέρυσι.

Η χερσόνησος της  Ίστρια, η περιοχή της Πριμόριε-Γκόρσκι Κοτάρ και το Ζαντάρ ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί και ακολούθησαν οι επαρχίες  Σπλιτ-Δαλματία, Sibenik-Knin και Ντουμπρόβνικ-Νερέτβα.

Οι τουρίστες προέρχονταν κυρίως από τη Γερμανία, τη Σλοβενία, την Τσεχία, την Πολωνία, την Αυστρία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία. Στις αγορές αυτές το Εθνικό Τουριστικό Συμβούλιο, οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κριστάν Στανίσι, η Κροατία είχε αναπτύξει δράσεις τουριστικής προώθησης, με σκοπό να προβάλουν τη Κροατία πρωτίστως ως ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Το αποτέλεσμα δείχνει, όπως υπογράμμισε, ότι η Κροατία πέτυχε το στόχο της, αφού είναι από τους λίγους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει τουριστική κίνηση.

Η χώρα περιμένει από τα μέσα Ιουλίου και μετά αφίξεις και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις σκανδιναβικές χώρες, καθώς και από χώρες εκτός της Ευρώπης, κάτι που θα επηρεάσει θετικά προορισμούς στην κεντρική και νότια Δαλματία.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google