Ισπανία: Προς lockdown ολόκληρη τουριστική περιοχή λόγω εισαγόμενων κρουσμάτων από τη Βρετανία

10-07-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Μια ολόκληρη τουριστική περιοχή της Ισπανίας, η Τουντέλα στην ισπανική αυτόνομη κοινότητα Ναβάρρα, ενδέχεται να τεθεί εκ νέου σε καραντίνα εξαιτίας νέου κύματος κρουσμάτων που προκλήθηκε από βρετανούς τουρίστες, μετά και την άρση της καραντίνας για 72 προορισμούς από το Ην. Βασίλειο.

Το γεγονός που πυροδότησε τα νέα κρούσματα ήταν ένας γάμος, στον οποίο 23 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένης της νύφης, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Έκτοτε, οι 35.000 κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να φορούν μάσκες και να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης ώστε να σταματήσουν την πορεία διάδοσης του ιού.

Τα μέτρα ενδέχεται να ληφθούν και στην κοντινή πόλη Παμπλόνα, έπειτα από την καταγραφή 5 νέων κρουσμάτων από την ίδια οικογένεια.

Οι αρχές της Τουντέλα δεν έχουν ξεκαθαρίσει εάν ο γάμος διεξήχθη εντός των κανονισμών για τον κορωνοϊό ή εάν ο αριθμός των καλεσμένων υπερέβη αυτόν που προβλέπεται. Ωστόσο εκτιμούν ότι θα βρεθούν και νέα κρούσματα κατά τις εξετάσεις σε όλους όσους συνδέονται με την τελετή, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού στον χώρο εκδηλώσεων και στο μπαρ.

Αρχικά θετικοί στον ιό βρέθηκαν δύο καλεσμένοι οι οποίοι δεν αισθάνονταν καλά. Στη συνέχεια εξετάστηκαν άλλοι 34 εκ των οποίων οι 21 ήταν θετικοί. Ένα από τα κρούσματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Reina Sofía Hospital, όπου διεξάγονται τεστ κορωνοϊού σε εξωτερικούς χώρους του.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ολοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι του γάμου καθώς και οι κοντινές επαφές τους θα πρέπει να περάσουν από καραντίνα 14 ημερών. 

Όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι άνω των 50 ετών. 

Έκτοτε πολλές επιχειρήσεις στη Τουντέλα έχουν κλείσει.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Alejandro Toquero, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να εφαρμοστούν εκ νέου περιορισμοί τύπου lockdown. Για ακόμα μια φορά, ζητούνται ευθύνες και έχει ζητηθεί να συνεχιστούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και η υποχρέωση μάσκας, είπε.

Η Τουντέλα είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για την ιστορία και την παλαιά αρχιτεκτονική.

Η Ισπανία καταγράφει διασπορά του κορωνοϊού σε πάνω από 90 περιοχές της, παρότι η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Μεμονωμένες περιοχές μπορούν να επιβάλλουν lockdown, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα και ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ θα υποδέχονται λίγους επισκέπτες.

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά