Βόρεια Μακεδονία: Συγχρηματοδότηση εκδηλώσεων και συνεδρίων για τη στήριξη των ξενοδοχείων

24-06-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης του τουριστικού τομέα αποφάσισε τη συγχρηματοδότηση εκδηλώσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων και προγραμμάτων κατάρτισης που θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχεία.

Η κυβέρνηση θα καλύψει το 50% του κόστους σε ΜΚΟ, ενώσεις, επιχειρήσεις και ιδρύματα που θα φιλοξενήσουν τέτοιες εκδηλώσεις. Συνολικά, θα διατεθούν 250.000 ευρώ και προβλέπεται να καλυφθούν περί τις 500 εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις και τα συνέδρια θα συγχρηματοδοτηθούν από το 60% των δαπανών ή μέχρι 500 ευρώ ανά αιτούντα.

Ο συνολικός αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τον Μάρτιο τη Βόρεια Μακεδονία ήταν 17.943, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από τους τουρίστες ήταν 41.948. Ο αριθμός των τουριστών τον Μάρτιο του 2020, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι μειώθηκε κατά 67,3%, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων μειώθηκε κατά 62,8%. Ο αριθμός των εγχώριων τουριστών, μειώθηκε κατά 60,5%, ενώ ο αριθμός των ξένων τουριστών μειώθηκε κατά 70,4%. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από εγχώριους τουρίστες μειώθηκε κατά 50,3%, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από ξένους τουρίστες μειώθηκε κατά 69,6%. Την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2020, ο αριθμός των τουριστών μειώθηκε κατά 18,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίστοιχα, ο αριθμός των εγχώριων τουριστών μειώθηκε κατά 17,2%, ενώ ο αριθμός των ξένων τουριστών μειώθηκε κατά 18,9%.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»