Επένδυση 180 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του εκθεσιακού τουρισμού στην Ισπανία

12-06-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι επίσημοι διοργανωτές εκδηλώσεων και εμπορικών εκθέσεων σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, Ifema και Fira Barcelona αντίστοιχα, έχουν διακόψει τη διεξαγωγή εκθέσεων έως και τον Αύγουστο.

Ωστόσο, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, στη Μαδρίτη, έχει προγραμματισθεί να "εορταστούν", έως και το τέλος του έτους, περί τις 60 εκθέσεις, αρκετές από τις οποίες είχαν αναβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εν λόγω απόφαση δεν εκπλήσσει, δεδομένου ότι ο εκθεσιακός τουρισμός συμβάλλει σε μεγάλο ποσοστό στην οικονομία της πόλης και, επομένως, η συνέχεια της διεξαγωγής των εκθέσεων κρίνεται αναγκαία για τα έσοδα της Ifema και της πόλης συνολικά.

Ο ανωτέρω οργανισμός και η Δημαρχία της Μαδρίτης έχουν θέσει ως στόχο την μετατροπή της ισπανικής πρωτεύουσας στον μεγαλύτερο διοργανωτή εκθέσεων στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τη Βιέννη και το Παρίσι, καθώς και τον διπλασιασμό των εσόδων τους. Σημειώνεται ότι για το 2019, ο Ifema σημείωσε τζίρο 187 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 35% σε σχέση με το 2018, ενώ τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 22,5 εκατ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψιν τους στόχους και τη θετική πορεία του οργανισμού, η Πρόεδρος της Κοινότητας της Μαδρίτης, κα Isabel Díaz Ayuso, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Luis Martínez-Almeida και ο Πρόεδρος του Ifema, κ. Clemente González Soler εγκαινίασαν τις εργασίες για την κατασκευή τεσσάρων νέων κτιρίων στην περιοχή Valdebebas της Μαδρίτης, η οποία βρίσκεται βόρεια του σημείου των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του Ifema. Η συνολική επιφάνεια καλύπτει 500.662 τ.μ. ενώ η σύνδεση των νέων εγκαταστάσεων θα γίνει μέσω υπόγειου τούνελ που θα περνά κάτω από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις εντός πέντε ετών, ενώ το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί ανέρχεται σε 180 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη φάση αφορά την κατασκευή δύο κτηρίων, των περιπτέρων 21 και 22, 10.800 τ.μ. το κάθε ένα, την κατασκευή ενός κτηρίου που θα χρησιμοποιείται για διάφορες εργασίες με την ονομασία Edificio Avenida έκτασης 12.500 τ.μ., καθώς και ενός συνεδριακό κέντρου 14.200 τ.μ..

Η ολοκλήρωση της κατασκευής των εν λόγω κτηρίων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022. Το συνολικό κόστος της πρώτης φάσης αφορά τα 142 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει αφενός την επέκταση του κτηρίου Avenida, εμβαδού 2.613 τ.μ και αφετέρου την κατασκευή του κτηρίου-περιπτέρου 23, το οποίο θα στεγάζει 21.735 τ.μ.

Τέλος, παραπλεύρως του κτηρίου 23 θα κατασκευαστεί χώρος εστίασης 2.287 τ.μ., ο οποίος θα συνδέεται με το συγκεκριμένο περίπτερο . Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2024 και το κόστος τους ανέρχεται στα υπόλοιπα 38 εκατ. ευρώ.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια