Η Ισπανία εκτός της λίστας χωρών στις οποίες μπορούν να ταξιδέψουν οι Γερμανοί τον Ιούνιο

04-06-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία εξαιρείται από τη λίστα χωρών στις οποίες θα μπορούν να ταξιδέψουν οι Γερμανοί από τις 15 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία, όπως ανακοίνωσε η Γερμανική κυβέρνηση, αίρεται η ταξιδιωτική απαγόρευση.

Μετά την ημερομηνία αυτή, οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν σε συνολικά 25 από τις 26 χώρες της ΕΕ, και η εξαίρεση είναι η Ισπανία.

Το σκεπτικό της γερμανικής πλευράς είναι ότι η Ισπανία εξαιρείται γιατί έχει επιβάλει περιορισμούς στην είσοδο Γερμανών στην επικράτειά της, κατι επειδή η χώρα επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όλους όσους θα ταξιδέψουν σε αυτήν μέχρι και την 1η Ιουλίου.

Οι γερμανικές αρχές σημειώνουν ωστόσο ότι αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα, και ότι οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια από τις 22 Ιουνίου.

Για τις χώρες εκτός ΕΕ, η Γερμανία θα περιμένει τη θέση της Κομισιόν με εξαίρεση το Ην. Βασίλειο, με το οποίο έχει συμφωνία για ταξίδια.

Η σύσταση για αποφυγή ταξιδίων στο εξωτερικό, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από τα μέσα Μαρτίου, θα αντικατασταθεί από ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή προειδοποιήσεις που αφορούν συγκεκριμένες χώρες που μπορεί να αλλάζουν σύμφωνα με το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση.

Ωστόσο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών,  Heiko Maas, επιμένει ότι η απομάκρυνση των ταξιδιωτικών περιορισμών δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί ως πρόσκληση για ταξίδια. Στην πραγματικότητα, όπως εξηγεί, εάν ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αυξηθεί στη Γερμανία, θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα εκ νέου. Εάν υπάρξουν πάνω από 50 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε περίοδο 7 ημερών, θα χρειαστεί να λάβουμε μέτρα, δήλωσε ο υπουργός. Ωστόσο απέκλεισε προκαταβολικά την πιθανότητα νέας καμπάνιας επαναπατρισμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι