Τουρκία: Συμφωνία της κυβέρνησης με εταιρίες για τον έλεγχο της υγιεινής σε ξενοδοχεία & εστιατόρια

04-06-20 | ΚΟΣΜΟΣ

H κυβέρνηση της Τουρκίας υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την γερμανική TÜV Süd για τον έλεγχο της ασφάλειας ξενοδοχείων και εστιατορίων έναντι του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι ελεγκτές της TÜV Süd θα ελέγχουν τακτικά επιλεγμένες εταιρίες συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγιεινής σε αυτές, δήλωσε εκπρόσωπός της. 

Οι εστιάτορες και οι ξενοδόχοι θα μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά στο «Πρόγραμμα για Ασφαλή Τουρισμό» που έχει θέσει σε εφαρμογή η τουρκική κυβέρνηση και έχει στόχο να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στη χώρα για διακοπές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της  TÜV Süd , η εταιρία είναι μία μόνο από τις 10 που έχουν επιλεγεί για αυτό το σκοπό. Στη σελίδα του τουρικού υπουργείου Τουρισμού, παρουσιάζονται εταιρίες όπως οι  TÜV Rheinland και TÜV Nord, μαζί με Τουρκικές αλλά και διεθνείς άλλες.

Έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον μερικά ξενοδοχεία και υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον, δήλωσε η TÜV Süd, ωστόσο η εταιρία μπορεί να αποφασίσει ποιους όρους θα δεχθεί. 

Είναι σημαντικό οι αιτούντες να διαθέτουν ήδη κάποιο ποιοτικό σύστημα μάνατζμεντ. Τα ξενοδοχεία θα πρέπει να ανήκουν σε διεθνείς αλυσίδες και είναι σημαντικό τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας και να πλένουν τα χέρια τους, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της TÜV Süd.

Σε ανακοίνωσή της, η TÜV Süd Turkey αναφέρει ότι οι επισκέψεις στις εταιρίες θα γίνονται σε μηνιαία και διμηνιαία βάση και θα γίνονται άνευ ειδοποίησης. Οι ελεγκτές θα συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο το οποίο έχει γνωστοποιηθεί στο υπουργείο. Σε αυτό, θα αφιερώνονται 10 σελίδες σε λεπτομέρειες που αφορούν την υγιεινή της κουζίνας, της τουαλέτας και των δωματίων.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια