Ισπανία: Εντοπίστηκαν τα πρώτα «εισαγόμενα» κρούσματα κορωνοϊού μετά το lockdown

29-05-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Δύο ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στη Βαλένθια, και αποτελούν πιθανόν τα πρώτα κρούσματα στην Ισπανία που προέρχονται από το εξωτερικό από τη στιγμή της επιβολής των ταξιδιωτικών περιορισμών στα μέσα Μαρτίου.

Όμως μεταδίδει το Reuters, η τοπική σύμβουλος Υγείας, Ana Barcelo, εκτιμά ότι οι ταξιδιώτες πιθανόν να μην είχαν εφαρμόσει την υποχρεωτική καραντίνα 2 εβδομάδων μετά την άφιξή τους στην Ισπανία.

Δεν ταξίδεψαν απευθείας στη Βαλένθια, είχαν σταματήσει σε ενδιάμεσα αεροδρόμια και δεν γνωρίζουμε το ακριβές δρομολόγιο που ακολούθησαν, ή αν τελικά είχαν ταξιδέψει στη Βαλένθια με αυτοκίνητο ή αεροπορικώς, τόνισε.

Οι αρχές της Βαλένθια δεν αποκάλυψαν περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση των δύο ταξιδιωτών, όπως την εθνικότητά τους.

Τα κρούσματα που προέρχονται από το εξωτερικό πρακτικά μηδενίστηκαν μετά το κλείσιμο των συνόρων και το lockdown του πληθυσμού που επιβλήθηκε στις 14 Μαρτίου, όμως οι ισπανικές αρχές θα εξετάζουν προσεκτικά την κατάσταση για πιθανή έξαρση των κρουσμάτων όταν η χώρα ανοίξει και πάλι για διεθνείς επισκέπτες τον Ιούλιο.

Η Βαλένθια, στις ακτές της Ισπανίας, διαθέτει δημοφιλή τουριστικά θέρετρα όπως το Μπενιντόρμ και το Αλικάντε. Θα περάσει στη δεύτερη από τις 4 συνολικά φάσεις της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων τη Δευτέρα, οπότε θα επιτρέπονται συναθροίσεις έως 15 ατόμων και θα αρθούν ορισμένοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Η χώρα είναι ανάμεσα σε εκείνες που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, με πάνω από 27.000 θανάτους και σχεδόν 238.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

διαβάστε ακόμα

Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι
Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5