H Σλοβενία επιτρέπει στους τουρίστες απ΄ όλη την Ευρώπη να εισέλθουν στη χώρα με επιβεβαίωση κράτησης

28-05-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Η σλοβενική κυβέρνηση έχει προσθέσει νέες εξαιρέσεις στην απαίτηση καραντίνας για τους υπηκόους της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν, οι οποίες στην ουσία επιτρέπουν στους υπηκόους από όλη την ΕΕ να εισέλθουν στη χώρα ως τουρίστες, αρκεί να έχουν επιβεβαίωση κράτησης. Το ίδιο ισχύει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Σλοβενία.

Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:

Οι υπήκοοι της ΕΕ και της Ζώνης Σένγκεν υποχρεούνται σε καραντίνα για 14 ημέρες κατά την άφιξη, εκτός εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για τις 17 ισχύουσες εξαιρέσεις.

Σε αυτές τις εξαιρέσεις περιλαμβάνονται οι τουρίστες με επιβεβαίωση κράτησης, τα άτομα που κατέχουν ακίνητα, σκάφη ή αεροπλάνα στη Σλοβενία (οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους), τα καθημερινά διασυνοριακώς μετακινούμενα άτομα, οι εκτελούντες διεθνείς μεταφορείς, τα άτομα που προσλαμβάνονται για να εκτελούν επείγουσες υπηρεσίες (σε ενέργεια, υγειονομική περίθαλψη, μεταφορές).

Ορισμένες από τις εξαιρέσεις είναι για εκπαιδευτικούς ή υγειονομικούς σκοπούς. Άτομα που διασχίζουν τη χώρα για να λάβουν υπηρεσίες υγείας, εκείνοι που πραγματοποιούν ανθρωπιστικές μεταφορές, μαθητές που εισέρχονται στη Σλοβενία ή στην ΕΕ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και ερευνητές και εκπαιδευτικοί της ΕΕ που εργάζονται στη Σλοβενία μπορούν να εισέλθουν χωρίς καραντίνα.

Οι διπλωμάτες, εκείνοι που παρευρίσκονται στην κηδεία συγγενούς, εκείνοι με στενούς συγγενείς ή συζύγους στη Σλοβενία, και άτομα που μπαίνουν για μια μέρα για να διατηρήσουν επαφή με στενούς συγγενείς, εξαιρούνται επίσης από την καραντίνα. Ειδική εξαίρεση υπάρχει επίσης για τους αγρότες που κατέχουν περιουσία και στις δύο πλευρές οποιουδήποτε από τα σύνορα της Σλοβενίας.

Ακόμη, η Σλοβενία έχει υπογράψει συμφωνία με την Κροατία, που σημαίνει ότι επιτρέπεται στους υπηκόους της τελευταίας να εισέρχονται χωρίς περιορισμούς.

Οι υπήκοοι τρίτων χωρών (εκτός εάν είναι κάτοικοι της Σλοβενίας) πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών, αλλά και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι μεταφορείς, οι διπλωμάτες, εκείνοι που παρευρίσκονται στην κηδεία συγγενούς, τα άτομα που εκτελούν επείγουσες εμπορικές υπηρεσίες και τα άτομα που εισέρχονται και εξέρχονται από τη Σλοβενία την ίδια ημέρα.

 

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google