Madrid Nuevo Norte: Προς έγκριση το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης αστικής περιοχής στην Ευρώπη

27-05-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Το σχέδιο Madrid Nuevo Norte, που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης αστικής περιοχής στην Ευρώπη, έχει προγραμματισθεί να εγκριθεί στις 29 Μαΐου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστικών και Εργολαβικών Επιχειρήσεων (SEOPAN) της Ισπανίας, κ. Julián Nuñez.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, το σχέδιο αυτό, το οποίο συζητείται πολλά χρόνια, θα αναπλάσει την περιοχή και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών όλης της πόλης της Μαδρίτης, ενώ θα συνδράμει και στην οικονομική ανάπτυξη αυτής.

Αναφορικά με το μέλλον του τομέα, ο κ. Nuñez, σημείωσε ότι ήδη ο κατασκευαστικός κλάδος έχει περάσει μία βαθιά ύφεση το 2008, στη συνέχεια της οποίας είχε αρχίσει να αναπτύσσεται εκ νέου, όχι όμως σημαντικά. Είναι γνωστό στις εταιρίες ότι το 2020 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για τον κλάδο, ο οποίος θα συμπαρασύρει και την εθνική οικονομία, καθώς αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο τομέα αυτής, με τη συμβολή του στο ΑΕΠ να ξεπερνά το 10%.

Προς το παρόν, προκειμένου να επιτευχθεί πιθανή συνέχεια της ανάπτυξης, είναι αναγκαίο, κατ’ αρχήν, να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πανδημία καθώς και να τονωθεί η ιδιωτική επένδυση. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι αναγκαίο να αλλάξουν δραματικά τα σχέδια και τα πλάνα των κατασκευαστικών, καθώς παρουσιάζονται ευκαιρίες κατά την τρέχουσα κρίση. Πλέον, ο κλάδος προσανατολίζεται στην παροχή των υπηρεσιών του στον υγειονομικό τομέα, ενώ η σπουδαιότητα άλλων προτεραιοτήτων, όπως οι υποδομές για την πράσινη ανάπτυξη καθώς και οι δημόσιες μεταφορές, δεν θα αλλάξουν αφού αποτελούν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κοινωνικής αλλά και της οικονομικής ευημερίας. Μάλιστα για την ανάπτυξη των εν λόγω έργων είναι απαραίτητη η συνεισφορά και η σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι