Ισπανία: Επιστροφή στον ανταγωνισμό για διεθνείς τουρίστες τον Ιούλιο

25-05-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Από τον Ιούλιο, αργότερα από αρκετές χώρες που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς διακοπών, θα επιτρέψει την είσοδο διεθνών τουριστών στους προορισμούς της η Ισπανία, όπως ανακοίνωσε ο ισπανός πρωθυπουργός, Pedro Sánchez.

Έτσι, ο πρωθυπουργός έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση στα αιτήματα μεγάλων φορέων του τουριστικού κλάδου περί οριστικοποίησης μιας ημερομηνίας κατά την οποία θα μπορούν να επιστρέψουν οι διεθνείς τουρίστες στη χώρα.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διατηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και ότι ο κλάδος θα έχει 2 νέους παρονομαστές φέτος: την ασφάλεια της υγείας και την περιβαλλοντική αειφορία.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τις επιχειρήσεις του κλάδου και τους προορισμούς να προετοιμάζονται άμεσα για να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο ισπανός πρωθυπουργός ενθαρρυνε επίσης τόσο τους Ισπανούς όσο και τους διεθνείς ταξιδιώτες να προγραμματίζουν από τώρα τις διακοπές τους, γιατί, όπως είπε, θα υπάρξει φέτος τουριστική σεζόν.

Ως αποτέλεσμα, η Ισπανία μπαίνει φέτος στον ανταγωνισμό αργότερα από άλλες χώρες. 

Στη χώρα μας ανοίγουν όλες οι τουριστικές υποδομές στις 15 Ιουνίου, όμως οι διεθνείς πτήσεις θα εκκινήσουν την 1η Ιουλίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η λίστα χωρών όπου θα επιτρέπονται οι πτήσεις.

Η Ιταλία ανοίγει τα αεροδρόμια και τα σύνορά της στις 3 Ιουνίου για επανεκκίνηση του εσωτερικού και εισερχόμενου τουρισμού.

Η Τουρκία ανοίγει τουριστικά και πτητικά τον Ιούνιο. 

Η Πορτογαλία διατηρεί ανοικτές αεροπορικές συνδέσεις με χώρες της ΕΕ, εκτός από την Ισπανία, την Ιταλία, το Ην. Βασίλειο, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, τα ΗΑΕ, τον Καναδά, τη Βενεζουέλα, τη Ν. Αφρική, τη Βραζιλία, και τις υπόλοιπες χώρες όπου η επίσημη γλώσσα είναι η Πορτογαλική. Ανακοίνωσε δε ότι ανοίγει και πάλι τις παραλίες στις 6 Ιουνίου.

Η Γαλλία προσδοκά ότι στις 15 Ιουνίου θα συνεχιστεί η τουριστική δραστηριότητα, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα ανοίξουν τα σύνορα.

Στην Αίγυπτο, τα ξενοδοχεία μπορούν ήδη να ανοίξουν με το 25% της πληρότητάς τους, όμως δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία επιστροφής των διεθνών πτήσεων. Η Condor πάντως έχει προγραμματίσει πτήσεις από τον Ιούλιο.

Η Κροατία σκοπεύει να επαναφέρει τις διεθνείς πτήσεις στις 15 Ιουνίου.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη