Τα τουριστικά κουπόνια της Σλοβενίας για εσωτερικό τουρισμό - Οι τιμές για ενήλικες και για ανήλικους

25-05-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Το κοινοβούλιο της Σλοβενίας ψήφισε ένα πακέτο μέτρων συνολικής αξίας περίπου 1 δισ. Ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα περισσότερα από τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για επιδότηση της μερικής απασχόλησης ενώ περίπου το ένα τρίτο προορίζεται για κουπόνια εσωτερικού τουρισμού.

Ειδικότερα,  όσοι είχαν μόνιμη διαμονή στη Σλοβενία στις 13 Μαρτίου 2020 θα λάβουν ένα τουριστικό κουπόνι για να το δαπανήσουν σε κατάλυμα εντός της χώρας.

Οι ενήλικοι θα λάβουν κουπόνι αξίας 200 Ευρώ και οι ανήλικοι αξίας 50 Ευρώ.  Οι εταιρείες που παρέχουν διαμονή, όπως ξενοδοχεία και άλλες συναφείς εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των χώρων κάμπινγκ, θα είναι επιλέξιμες να δεχτούν τα κουπόνια, τα οποία θα ισχύουν μέχρι το τέλος του 2020.

Εξάλλου, για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία, οι εταιρείες θα λάβουν κεφάλαια για το 80% του επιδόματος ανεργίας που θα εδικαιούντο εάν ήταν άνεργοι, αλλά όχι περισσότερο από το υψηλότερο δυνατό επίδομα ανεργίας.  Το μέτρο θα ισχύει μόνο για εργοδότες των οποίων η κύρια δραστηριότητα είναι ο τουρισμός και σε αγροκτήματα που δραστηριοποιούνται πέρα από την καθαρή γεωργία σε τουριστικές εκμεταλλεύσεις.

Το μέτρο καλύπτει επίσης χώρους για πολιτιστικές εκδηλώσεις, τυχερά παιχνίδια, καθώς και διασυνοριακές και άλλες οδικές μεταφορές.  Για να είναι επιλέξιμη, τα έσοδα μιας εταιρείας το 2020 πρέπει να είναι περισσότερο από 10% χαμηλότερα λόγω της επιδημίας από ό, τι ήταν το 2019. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιουνίου.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες