Τα ζητούμενα στον Ευρωπαϊκό τουρισμό από την επανεκκίνηση του 2020 και μετά

21-05-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγίες για την ασφαλή συνέχιση των ταξιδίων και την εκκίνηση του ευρωπαϊκού τουρισμού από το 2020 κι έπειτα, παρουσιάζει με ανακοίνωσή της η συμμαχία του Ευρωπαϊκού Μανιφέστου για τον Τουρισμό, ο φορέας που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό κλάδο ταξιδίων και τουρισμού.

Η συμμαχία καλωσορίζει την υιοθέτηση, από την Κομισιόν, του πακέτου στήριξης του τουρισμού και των μεταφορών, το οποίο, όπως επισημαίνει, αποτελεί το πρώτο βήμα στη διευκόλυνση των ταξιδίων στην Ευρώπη. 

Tα βασικά μηνύματα της Συμμαχίας «Ευρωπαϊκό Μανιφέστο του Τουρισμού» είναι…

-Καλούμε τις εθνικές κυβερνήσεις να ακολουθήσουν επειγόντως τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών με συντονισμένο τρόπο και να εφαρμόσουν εναρμονισμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.

-Ζητούμε από τις κυβερνήσεις να μελετήσουν προσεκτικά για το αν όλες οι αφίξεις χρειάζεται να υποβάλλονται σε καραντίνα και για το αν θα πρέπει να δίνουν κίνητρα αποκλειστικά για εσωτερικό τουρισμό.

-Χαιρετίζουμε την πρόταση της Επιτροπής να δημιουργήσει μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα με χάρτη που συνδυάζει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο που σχετίζεται με τον τουρισμό και καλούμε για την ταχεία έναρξη της λειτουργίας της.

-Χαιρετίζουμε τα προτεινόμενα οικονομικά μέτρα της Κομισιόν τα οποία θα προσαρμοστούν στις ανάγκες των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και καλύπτουν όλες τις μορφές εργασίας.

-Καλούμε την ΕΕ, τις εθνικές και τοπικές κυβερνήσεις να συνεχίσουν να βοηθούν και να ενισχύουν το τουριστικό οικοσύστημα στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση και να ισχυροποιηθεί η ανθεκτικότητά του μακροπρόθεσμα. Η στήριξη των ταξιδίων αναψυχής και των επαγγελματικών ταξιδίων θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια ανάκαμψης και στις ενέργειες όλων των οικονομιών που πλήττονται.

-Συγχαίρουμε το όραμα της Κομισιόν για τη δημιουργία βιώσιμου μέλλοντος στο ταξιδιωτικό και τουριστικό οικοσύστημα, που βρίσκεται σε συνάρτηση με τις επί χρόνια καθιερωμένες προτεραιότητές μας.

-Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να επιταχύνουμε τη μετάβαση στον τουρισμό του αύριο.

Ο τουρισμός αποτελεί μοχλό οικονομικής ανάκαμψης, όμως χρειάζεται συνεχή στήριξη και στρατηγικές πολιτικέ ενσωμάτωσης προκειμένου να συμβάλλει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη των οικονομιών, επισημαίνει η συμμαχία.

Η συνεργασία αποτελεί το κλειδί για να διασφαλίσουμε κοινούς κανόνες αλλά και να κερδίσουμε την αξιοπιστία των ταξιδιωτών, υπογραμμίζει.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι