Ισπανία: Βάουτσερ στους εργαζομένους υγείας για διαμονή στα ξενοδοχεία της Μάλαγα

20-05-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Στα πρότυπα της Ιταλίας, η περιφερειακή κυβέρνηση της Μάλαγα στην Ισπανία θα προσφέρει τουριστικά βάουτσερ ύψους 100 ευρώ στο προσωπικό υγείας σε όλη την Ισπανία για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία της περιοχής, με τη συνολική αξία των βάουτσερ να ανέρχεται σε 25.000 ευρώ.

Όπως μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Margarita del Cid διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό θα διανεμηθεί σε βάουτσερ των 100 ευρώ για όσους εργάζονται στον χώρο της υγείας και κάνουν κράτηση για τουλάχιστον 3 διανυκτερεύσεις σε B&B ξενοδοχεία της Μάλαγα.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται ως αναγνώριση και ανταμοιβή του έργου των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και ως κίνητρο επανεκκίνησης του εσωτερικού τουρισμού με προορισμό τη Μάλαγα. 

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα εξαιρετικό κίνητρο που στοχεύει σε μια ομάδα που το αξίζει και που σίγουρα θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή για να γνωρίσει τη Μάλαγα, δήλωσε η κ. del Cid.

Η επανεκκίνηση του τουρισμού αποτελεί έναν από τους πρώτους στόχους μας, ώστε να μη χαθεί η καλοκαιρινή σεζόν, υπογράμμισε. Υπό αυτή την έννοια, τόνισε τη σημασία δημιουργίας θέσεων εργασίας και πλούτου στον τουριστικό κλάδο της περιοχής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεισφέρει 10,87 εκατ. ευρώ σε προωθητικές ενέργειες με στόχο την εσωτερική αγορά ταξιδιωτών. Την ίδια ώρα, οι δήμοι της περιφέρειας θα λάβουν 70 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση, με την προϋπόθεση ότι θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»