Ο τουρισμός κατακλύζει και πάλι την Κίνα - προειδοποιήσεις για νέα κρούσματα

07-04-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα έχουν ελαχιστοποιηθεί, το περασμένο σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε συρροή τουριστών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και σε μεγάλες πόλεις της χώρας, παρά τις προειδοποιήσεις των υγειονομικών αρχών ότι ο κίνδυνος από την πανδημία του κορωνοϊού δεν αποτελεί ακόμη παρελθόν.

Μετά από μήνες ταξιδιωτικών περιορισμών και αυστηρών μέτρων, χιλιάδες τουρίστες, φορώντας μάσκες ή και χωρίς μέτρα προστασίας, πλημμύρισαν το πάρκο του βουνού  Huangshan της επαρχίας Anhui, με αποτέλεσμα οι αρχές να αναγκαστούν να κλείσουν το πάρκο, αφού είχε φθάσει στο ανώτερο επιτρεπόμενο όριο των 20.000 επισκεπτών.

Εν τω μεταξύ, στη Σαγκάη, η διάσημη προκυμαία του Bund μετά από εβδομάδες πλήρους ερήμωσης, ήταν και πάλι γεμάτη τουρίστες και επισκέπτες που συνέρρεαν για ψώνια. Παρεμφερής και η εικόνα στο Πεκίνο, με τους ντόπιους να συγκεντρώνονται στα πάρκα της πόλης και στους ανοιχτούς χώρους πρασίνου.

Είναι εμφανής μία απότομη επιστροφή στην κανονικότητα, μετά από τους τρεις μήνες της πρώτης ανίχνευσης του κορωνοϊού στην κινεζική πόλη Wuhan. Όμως, ενώ η κυβέρνηση χαλαρώνει αργά τους περιορισμούς, οι Κινέζοι ειδικοί υγείας έχουν προτρέψει το κοινό να συνεχίσει να ασκεί την ίδια ακριβώς προσοχή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δήλωσε ότι η αυλαία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη πέσει στην Κίνα, αντιθέτως, η χώρα έχει εισέλθει σε νέο στάδιο και επισήμανε ότι, με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται παγκοσμίως, η Κίνα δεν έχει φτάσει στο τέλος. Δεδομένου ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων στη χώρα φέρεται να μειώνεται σημαντικά, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει προσπάθειες για επανεκκίνηση της βιομηχανίας και των υπηρεσιών της χώρας.

Ωστόσο, μετά τις εικόνες πλήθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση στους τουρίστες: Μην συγκεντρώνεστε!

Ενώ ήταν κατανοητό ότι οι άνθρωποι ήθελαν να βγουν έξω μετά από τη μακρά καραντίνα, οι αρμόδιοι φορείς δηλώνουν ότι δεν είναι τώρα η ώρα να σταματήσει η επαγρύπνηση, καθώς τίποτα δεν εξασφαλίζει την μη ύπαρξη τρίτου κύματος κορωνοϊού στη χώρα.  

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα