Tυνησία: Δωρεά 250 εκατ. από την Ε.Ε. για την μάχη έναντι του κορωνοϊού

07-04-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να εγκρίνει την άμεση εκταμίευση 250 εκατ. ευρώ ως οικονομική βοήθεια υπό μορφή δωρεών προς την Τυνησία για την μάχη έναντι του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών αυτού.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ευρωπαϊκή πλευρά θα ενισχύσει το τρέχον πρόγραμμα "Health / Essaha Aziza", τριπλασιάζοντας τα διαθέσιμα κονδύλια (δωρεές) από 20 εκ. ευρώ σε 60 εκ. ευρώ. Το εν λόγω Πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας σε 13 διοικητικά διαμερίσματα της χώρας.

Παράλληλα, η Τυνησία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν στη μη συνέχιση της έκτης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος IMF Extended Fund Facility (EFF) ύψους 2,9 δισ. δολ. Η και διάρκειας 48 μηνών που υλοποιείται στην Τυνησία με σκοπό την υποστήριξη του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Συμφωνήθηκε αντ΄ αυτού, να υιοθετήσουν ένα νέο πρόγραμμα που θα στηρίζει τις νέες οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και στο οποίο θα μεταφερθούν και τα εναπομείναντα ποσά.

Από το νέο "πρόγραμμα Corona", όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τυνησίας, η χώρα θα επωφεληθεί από ποσό ύψους  400 εκατ. δολ., ώστε, αφενός να αντιμετωπίσει της συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και αφετέρου να εφαρμόσει  νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αναζωογόνησης της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι σε στήριξη της Τυνησίας προέβη πρόσφατα και η Ιταλία μέσω του Ιταλικού Γραφείου Διεθνούς Αναπτυξιακής. Ειδικότερα, η Ιταλία, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, χορήγησε 50 εκατ. ευρώ ως πίστωση ενίσχυσης στην Κεντρική Τράπεζα της Τυνησίας (BCT). Το ποσό αυτό θα χρησιμεύσει ως στήριξη στις επιχειρήσεις της Τυνησίας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων του κορονωϊού στην Τυνησία, υποστηρίζοντας τα μέτρα που εφαρμόζει η τυνησιακή κυβέρνηση. 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων