To σχέδιο της Σερβίας για τη στήριξη της οικονομίας και της Air Serbia

31-03-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί στη Σερβία ένα λεπτομερές σύνολο μέτρων στήριξης της οικονομίας και των πολιτών, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλείται από την πανδημία του Kορωνοϊού.

Αυτό το σύνολο μέτρων, το οποίο προορίζεται να βοηθήσει τους πολίτες, τις μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις και τη γεωργική παραγωγή, είναι ύψους 5 δισ. ευρώ.

Υπάρχουν τρεις τρόποι χρηματοδότησης που στοχεύουν να βοηθήσουν την οικονομία,τα χρήματα από τα εσωτερικά αποθεματικά, τα δάνεια στην τοπική αγορά τίτλων και τα δάνεια στη διεθνή αγορά δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Το κράτος θα πληρώσει τον κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζομένους για όλες τις επιχειρήσεις, τις μικρές και τις μικρομεσαίες για τρεις μήνες όπως ανέφερε.  Επίσης, τόνισε ότι οι μεσαίες και μεγάλες εταιρείες θα είναι σε θέση να εκδίδουν εταιρικά ομόλογα, τα οποία το κράτος θα εξαγοράσει, παρέχοντάς τους έτσι κεφάλαια για τις δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτσιτς, το κράτος θα βοηθήσει επίσης την Air Serbia, η οποία καταγράφει μεγάλες απώλειες, σημειώνοντας ότι οι απαγορεύσεις κρατικών ενισχύσεων σε δημόσιες και κρατικές επιχειρήσεις δεν εφαρμόζονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ενδεχόμενη βοήθεια στους αγρότες και τους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων, θα εξετασθεί καθώς και πρόσθετη στήριξη στον ξενοδοχειακό τομέα.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη