Μάχη με το χρόνο για τα γερμανικά τουριστικά γραφεία – Άμεση κρατική στήριξη ζητεί η DRV

27-03-20 | ΚΟΣΜΟΣ

To 90% των τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας δεν έχουν λάβει τις κρατικές ενισχύσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση της χώρας τους, όπως αποκαλύπτει έρευνα της ένωσης γερμανικών τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ, DRV.

O πρόεδρος της DRV, κ. Norbert Fiebig, τόνισε ότι χωρίς την άμεση και μη γραφειοκρατική στήριξη ρευστότητας από την κυβέρνηση, οι επιχειρήσεις αυτές σύντομα θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

Συνολικά, σχεδόν 700 εταιρίες έλαβαν μέρος στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου 2020.

Περί το 70% των μελών της DRV, θεωρεί επείγουσα τη λύση του ζητήματος επιστροφής χρημάτων για τις ακυρωμένες υπηρεσίες τους. Είναι ξεκάθαρο, τονίζει ο κ. Fiebig, ότι χρειαζόμαστε άμεση στήριξη για να σταματήσει η διαρροή ρευστότητας στη βιομηχανία. Διαφορετικά, πολλές εταιρίες δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση. Η μεγάλη πρόκληση για είναι ο παράγοντας του χρόνου, υπογράμμισε.

Από τα προγράμματα στήριξης που ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, οι περισσότερες αιτήσεις από τη βιομηχανία ταξιδίων και τουρισμού αφορούν τα οφέλη από τις περικοπές ωρών εργασίας. Σύμφωνα με την έρευνα της DRV, πάνω από το 79% των εταιριών έχουν ήδη κάνει αίτηση για αυτά. Το 44% προτιμά εξαίρεση από τη φορολογία και μόλις το ένα πέμπτο έκανε αίτηση για δανεισμό.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρειάζεται άμεσα να εγκρίνει μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε ο κ. Fiebig, ιδιαίτερα εκείνες που απασχολούν από 10 έως 250 άτομα. Το κενό χρηματοδότησης πρέπει να περιοριστεί το συντομότερο δυνατό, υπογραμμίζει. 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι