Γερμανία: Αίτημα για απαλλαγή των αερομεταφορέων από τις πάγιες υποχρεώσεις τους στην κρίση

27-03-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι βιομηχανίες ταξιδίων και αερομεταφορών της Γερμανίας καλούν, με επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, για προσωρινή άρση της υποχρέωσης καταβολής χρημάτων στο πλαίσιο του Κανονισμού για τα δικαιώματα των επιβατών (Passenger Rights Regulation) και της Οδηγίας Flat Rate.

Τα καθορισμένα κόστη των εταιριών δεν αντισταθμίζονται πλέον από τα έσοδα, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες έχουν καθηλώσει σχεδόν όλα τα αεροσκάφη τους στο έδαφος εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού, επιχειρηματολογούν οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας.

Εάν οι εταιρίες αναγκαστούν να κάνουν επιστροφή χρημάτων στους πελάτες τους για τα ταξίδια που δε μπορούν να πραγματοποιηθούν πλέον, θα γονατίσουν, επισημαίνει ο πρόεδρος της ένωσης γερμανών τουρ οπερέιτορ, DRV, Norbert Fiebig.

Αντίθετα, προτείνεται η λύση της πίστωσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι πιστώσεις που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές θα πρέπει να προστατεύονται από τα κράτη προκειμένου να δίνεται εγγύηση για την αξία τους, και επομένως να εγγυώνται την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. 

Εκτός από τη διασφάλιση της ρευστότητας για τους τουρ οπερέιτορ, τα τουριστικά γραφεία και τους αερομεταφορείς, η διαδικασία αυτή θα διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές δεν θα έχουν απώλειες, εφόσον τα ταξίδια για τα οποία έχουν κάνει κράτηση θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος της κρίσης του κορωνοϊού, αναφέρουν οι ενώσεις στην επιστολή.

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει για την προσαρμογή του ταξιδιωτικού νόμου κατά τη διάρκεια της κρίσης. Πλέον, οι νομοθέτες στην ΕΕ πρέπει ευθυγραμμιστούν, τονίζει ο κ. Fiebig.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour